Teisės ir teisėtvarkos komitetas nesutiko inicijuoti ekspertinio Civilinės sąjungos įstatymo vertinimo

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas nusprendė nevertinti teisinio reguliavimo poveikio dėl Civilinės sąjungos įstatymo, nes šiam projektui ir lydintiesiems teisės aktams komiteto nariai pritarė ankstesniame posėdyje. Nutarimas sukėlė opozicijos nepasitenkinimą – ši ketina kreiptis į Seimo etikos sargus.

Agnė Širinskienė grasina kreiptis į etikos sargus | lrs.lt/V. Chornos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras posėdyje kalbėjo, kad norėdami ekspertinio vertinimo, parlamentarai turėjo sureaguoti anksčiau, kadangi komitetas jau apsvarstė įstatymą ir pateikė savo išvadą svarstymo stadijoje, o esą inicijuoti įstatymų teisinį vertinimą remiantis Seimo statutu galima tik tada, kai svarstymas komitete dar nėra pasibaigęs.

S. Šedbaras teigė, kad dėl Civilinės sąjungos įstatymo prieš kurį laiką vyko klausymai, buvo galima teikti savo pastabas, bet esą parlamentarai ekspertinio vertinimo panoro tik dabar. „Kodėl Seimo nariai, kurie dabar pasirašė, neinicijavo ekspertinio vertinimo tada, kada buvo laikas?“ – klausė komiteto pirmininkas, skelbia naujienų agentūra Elta.

„Aš galiu tik spėlioti, daryti prielaidą, kad kai komitete svarstymas įvyko, išvada priduota – yra tikrai norima vilkinti to projekto svarstymo laiką“, – pridūrė jis.

Tuo metu prašymą dėl teisinio vertinimo pasirašiusi komiteto narė ir Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė teigė, kad Seimo statutas nenumato, kurioje įstatymo stadijoje parlamentarai gali prašyti specialistų teisiškai įvertinti projektą. Seimo narė sakė dėl komiteto sprendimo planuojanti kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.
Naujesnė Senesni