V. Bruveris: planus įteisinti partnerystę galima palaidoti

Laisvės partija planus įteisinti partnerystę gali palaidoti, sako naujienų agentūros „Elta“ vyriausiasis redaktorius Vytautas Bruveris. 

Aušrinė Armonaitė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį konservatorių prezidiumo posėdyje buvo aptartas antradienio balsavimas Seime dėl biudžeto patvirtinimo. Daugelis „laisviečių“, tarp kurių – ir Aušrinė Armonaitė, nubalsavo už Mykolo Majausko pasiūlymą visus metus taikyti PVM lengvatą kavinėms, barams ir restoranams, nors premjerė Ingrida Šimonytė griežtai pasisakė prieš tokį pasiūlymą ir ragino jį atsiimti. 

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis po prezidiumo posėdžio žurnalistams teigė, kad Laisvės partija sulaužė pasitikėjimą pažeisdama koalicijos sutartį, pagal kurią buvo įsipareigojusi palaikyti Vyriausybės politiką, tačiau prieš partiją veiksmų nebus imtasi. Nepaisant to, daugiau nei akivaizdu, kad tarp valdančiųjų tvyro įtampa.
 
Taip pat skaitykite:

„Turime faktą, kad mažiausiai viena ministrė, valdančiosios partijos lyderė, turiu galvoje Laisvės partijos (pirmininkę A. Armonaitę, – jarmo.net), balsavo prieš premjerės, Vyriausybės poziciją. <...> Būtent šis aspektas, santykiai su Laisvės partija ir jos elgesys galbūt yra, nieko nenuvertinant, kur kas svarbesnis politiškai nei Majausko ir (Mindaugo) Skritulsko problema (tai vidinė konservatorių situacija). <...> (Gabrielius) Landsbergis pasakė, kad iš principo tai formuoja pasitikėjimo klausimą“, – LRT televizijai kalbėjo V. Bruveris. 

Anot jo, Laisvės partija už jos narių balsavimą priimant biudžetą gali sulaukti ir sankcijų.

„Aišku, kad neturi įrankių ir svertų konservatoriai formalių, turi neoficialius: tai kokius nors įstatymo projektus, svarbius Laisvės partijai, manau, galima laidoti jau, kaip pavyzdžiui, partnerystės įteisinimą“, – įsitikinęs V. Bruveris. 

Kita vertus, jis teigė abejojantis, kad politinė situacija lems koalicijos griūtį, bet susikirtimų kai kuriais klausimais esą gali padaugėti. 
Naujesnė Senesni