Simonko: apribojus rusiškus kanalus, Lietuvoje sumažėjo homofobijos

Homofobijos mažėjimą Lietuvoje iš dalies lėmė Rusijos televizijos kanalų retransliacijos nutraukimas, teigia Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko.

V. Simonko | A. Didžgalvio/LGL nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) rusiškų kanalų retransliaciją nutraukė dėl karo kurstymo ir propagandos prasidėjus Rusijos sukeltam karui Ukrainoje.

Kaip tąkart BNS teigė LRTK vicepirmininkas Ričardas Slapšys, buvo priimtas sprendimas drausti „Belarus 24“, „NTV Mir“ „RTR Planeta“, „Rossija 24“, „PBK“, „TVCI“, retransliacijas.

„Sprendimas priimtas laikinai stabdyti 6 rusų klaba transliuojamų televizijos kanalų veiklą, jų veiklos stabdymas yra šiek tiek skirtingas: „Planeta RTR“ ir „Rossija 24“, „Belarus 24“, „NTV Mir“ „RTR Planeta“, „Rossija 24“ stabdoma 5-eriems metams, „PBK“, „TVCI“ – 3“, – BNS sakė R. Slapšys.

„Rusijos televizija yra labai homofobiška. Nuo tada, kai ji Lietuvoje buvo uždrausta, žmonės tapo pakantesni queer atstovams“, – duodamas interviu leidiniui „Novaya Gazeta“ kalbėjo V. Simonko

Tai, kad gyventojų nuomonė apie LGBTQ+ asmenis pagerėjo, parodė naujausia delfi.lt apklausa, kuri atskleidė, jog beveik pusė šalies gyventojų palaikytų galimybę tos pačios lyties poroms sudaryti civilinę sąjungą. Lapkričio 7-ąją paskelbtos apklausos duomenimis, tos pačios lyties porų civilinei sąjungai pritaria 49,6 proc. apklaustųjų.

Kaip „Novaya Gazeta“ kalbėjo V. Simonko, Lietuvoje padėtis gerėja, nors nemažai su LGBTQ+ teisėmis susijusių klausimų dar tebėra sprendžiami.

Tiesa, V. Simonko atkreipė dėmesį, kad Lietuvos geltonoji spauda periodiškai išspausdina publikacijų, kuriose įžvelgiami homofobiški teiginiai.

„Man svarbu, kad su LGBTQ+ bendruomene susijusių problemų sprendimas vyktų aukščiausiu valstybiniu lygiu. Taip, Lietuva jau peržengė homofobijos Rubikoną, bet iki visiškos laisvės dar toli. Vis dar nėra visiško sutarimo tarp politikų ir LGBTQ+ aktyvistų“, – sakė jis.
Naujesnė Senesni