E. Gentvilas: apie civilinę sąjungą reikėtų kalbėti pavasarį

Seime stringant Civilinės sąjungos įstatymo svarstymui, valdantieji ketina perkelti šį klausimą į pavasario sesiją, praneša lrytas.lt

Eugenijus Gentvilas | lrs.lt


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime vadovas Eugenijus Gentvilas praėjusią savaitę „Eltai“ teigė, kad „reikia įvertinti visas aplinkybes“. Anot jo, nors įstatymas įveikė pirmąją – pateikimo – stadiją bei galėtų būti teikiamas į darbotvarkę Seimo plenariniame posėdyje, tačiau dėl susvyravusio palaikymo konservatorių partijoje prie šio klausimo reikėtų grįžti kitos Seimo sesijos metu.

„Konservatorių frakcijoje padėtis yra pakitusi į mažiau palankią pusę Civilinės sąjungos projekto palaikymui. Tai tuos dalykus reikia įvertinti. Atrodo, Tėvynės sąjungos nariai, kurie nori balsuoti prieš, sieja tuos dalykus su savivaldos rinkimais. O TS-LKD net 6 tokius Seimo narius į rinkimus deleguoja. (...) Tai faktas yra toks – artėjantys savivaldos rinkimai šiek tiek keičia skaičius“, – kalbėjo Seimo narys E. Gentvilas, skelbia „Elta“.

Pasak jo, norint Seime apsvarstyti ir priimti Civilinės sąjungos įstatymą, tai reikia daryti po savivaldos rinkimų. Anot politiko, jeigu dalis kandidatuojančių parlamentarų taps merais ir dėl to pasikeis Seimo sudėtis, tai taip pat gali turėti įtakos projekto palaikymui. E. Gentvilas viliasi, kad galbūt atsiras daugiau politikų, kurie palaikys civilinę partnerystę. 

„Tai tie politiniai Seimo sudėties pokyčiai, jie taip pat yra parametras, kuris, man atrodo, galėtų leisti stabtelėti ir pasianalizuoti. Bet jeigu Laisvės partija užsimanys, kad varome dabar, tai ką darysi. Tas pats yra ir su kanapių dekriminalizavimo projektu“, – akcentavo jis.
Naujesnė Senesni