„Ataka prieš tradicinę šeimą“: LGBTQ+ katalikė prisimena Benedikto XVI homofobiškus pareiškimus

Šeštadienį, gruodžio 31-ąją, sulaukęs 95-erių mirė popiežius emeritas Benediktas XVI, 2013 metais atsistatydinęs iš Romos katalikų bažnyčios vadovo pareigų. 

Benediktas XVI | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/benedictus_xvi


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

Nors daugelis pasaulio lyderių ir visuomenė išreiškė popiežiui pagarbą, tačiau LGBTQ+ bendruomenei priklausanti katalikė Marianne Duddy-Burke prisimena, kad jo valdymas Vatikane buvo paženklintas skaudžiais homofobiškais pareiškimais.

LGBTQ+ katalikų organizacijos „DignityUSA“ vykdomoji direktorė M. Duddy-Burke teigė, kad LGBTQ+ bendruomenei žalos yra sukėlę įvairūs popiežiaus Benedikto XVI pareiškimai.

„Bet kurio žmogaus mirtį lydi gailestis. Meldžiamės už popiežiaus Benedikto sielą ir reiškiame užuojautą jo šeimai, draugams ir artimiesiems.

Tačiau popiežiaus mirtis taip pat ragina mus nuoširdžiai apmąstyti jo palikimą. Benedikto XVI vadovavimas bažnyčioje <...> padarė didžiulę žalą LGBTQIA+ žmonėms ir mūsų artimiesiems“, – tikino ji.

„Jo žodžiai ir laiškai privertė dalį mūsų bendruomenės pasitraukti iš Katalikų bažnyčios, išardė šeimas, nutildė mūsų rėmėjus, tai net kainavo gyvybes. Jis atsisakė pripažinti net svarbiausias LGBTQIA+ žmonių teises. Religiniu požiūriu daugelis iš mūsų patyrė žiaurią ir akivaizdžią diskriminaciją būtent dėl jo politikos“, – pridūrė „DignityUSA“ vadovė.

Benediktas XVI | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/benedictus_xvi

Organizacija nurodo, kad dar 1986 metais, prieš tapdamas popiežiumi, Benediktas XVI prisidėjo prie bažnyčios laiško, kuriame gėjai ir lesbietes apibūdinti kaip sutrikę, parengimo.

Be to, „DignityUSA“ pasmerkė pontifiką ir už tai, kad katalikiškos sveikatos ir socialinių paslaugų agentūros uždraudė platinti prezervatyvus, o tai savo ruožtu turėjo įtakos ŽIV spartesniam plitimui.

2012-aisiais, paskutiniais vadovavimo Katalikų bažnyčiai metais, Benediktas XVI pasmerkė tos pačios lyties asmenų santuokas sakydamas, kad jos „sunaikino žmogaus tvarinio esmę“.

Benediktas XVI taip pat yra pareiškęs, kad leidimas tos pačios lyties poroms įsivaikinti – tai „ataka prieš tradicinę šeimą“.

„Neįmanoma pervertinti žalos, kurią padarė popiežiaus Benediktas, kuris nuolat nužmogindavo LGBTQIA+ žmones.

Mes meldžiamės, kad po popiežiaus Benedikto mirties bažnyčia pasinaudotų apmąstymo laikotarpiu, kad pripažintų, jog daugeliu atvejų jis pasitelkė savo galią taip, jog tai neprisidėjo prie Evangelijoje skelbiamos meilės, žmonių vienybės ir atsakomybės rūpintis atstumtaisiais“, – tikino M. Duddy-Burke.
Naujesnė Senesni