Seksualiai liberaliausi pasaulio miestai: reitinge lyderiauja Kelnas

Kelnas yra seksualiai liberaliausias miestas pasaulyje, skelbia internetinis žurnalas „Lust“, publikuojantis analitinius straipsnius erotinėmis ir sekso temomis.

Kelnas | Roman Burki/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Iš viso į seksualiai liberaliausių pasaulio miestų reitingą (žr. „Sexually Liberal City Index 2023“), kuris sudaromas kas dvejus metus, patenka 25 dideli pasaulio miestai. 2021 metais jų buvo 18-ka.

Atrankos kriterijai apima gėjų barų ir kasmetinių LGBTQ+ bendruomenės renginių skaičių, įskaitant eitynes, galimybę naudotis kontraceptinėmis priemonėmis ir ŽIV prevenciją, taip pat teisinį reglamentavimą, pavyzdžiui, ar leidžiama tos pačios poroms susituokti, ar galima pakeisti lytį be operacijos, ar galioja antidiskriminaciniai įstatymai, ar priimti moteris saugantys įstatymai, susiję su sekso paslaugų industrija, koks yra homofobinių nusikaltimų lygis ir t.t.

„Kelnas švenčia kiekvieno žmogaus unikalumą“, – taip Amsterdame leidžiamas internetinis žurnalas „Lust“ apibūdina Kelną, kuriame veikia 17-ka aktyvių gėjų barų ir kasmet vyksta 23 LGBTQ+ renginiai.

„Reino didmiestis yra žinomas toli už Vokietijos ribų dėl seksualinės tolerancijos ir atvirumo“, – teigia žurnalo autoriai.

O štai Berlynas šiais metais atsidūrė penktojoje vietoje, kai prieš dvejus metus užėmė trečiąją poziciją. Vokietijos sostinės pozicijai daugiausia įtakos turėjo išaugęs nusikaltimų, įvykdytų iš homofobiškų paskatų, skaičius.

Kaip skelbia dw.com, LGBTQ+ teisių padėtis Vokietijoje sparčiai gerėja. Keičiasi tiek valstybės, tiek ir visuomenės požiūris į seksualinę laisvę kaip į vieną iš svarbiausių individo raidos elementų.

Iki 1968 metų pabaigos tos pačios lyties asmenų lytiniai santykiai buvo teisiškai baudžiami tiek VFR (Vakarų Vokietijoje), tiek VDR (Rytų Vokietijoje). 1969 metais Baudžiamasis kodeksas buvo reformuotas, nuo to laiko už tos pačios lyties asmenų seksualinius santykius Vokietijoje nebuvo baudžiama.

Nepaisant to, dėl homofobinių nuotaikų Vokietijos visuomenėje homoseksualūs žmonės vis tiek turėjo gyventi tartum dvigubą gyvenimą slėpdami savo netradicinę seksualinę orientaciją.

Nuo 2001 metais tos pačios lyties poroms leidžiama sudaryti vadinamąją registruotą civilinę partnerystę, o nuo 2017 metų – tuoktis.

Antroje ir trečioje žurnalo „Lust“ seksualiai liberaliausių miestų pasaulyje reitingo vietoje atsidūrė Vakarų Holivudas – Los Andželo metropolinė zona – ir Amsterdamas, o į ketvirtąją poziciją pateko Madridas.

Parengta pagal dw.com informaciją
Naujesnė Senesni