Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas užsimojo Marijampolę paskelbti „be genderizmo ir LGBT ideologijos“

Marijampolės tarybos narys, Krikščionių sąjungos atstovas Gediminas Akelaitis pasišovė kovoti prieš LGBTQ+ bendruomenę – siekia, kad rajonas taptų zona „be genderizmo ir LGBT ideologijos“. Gegužės 19-ąją, penktadienį, G. Akelaitis užregistravo deklaraciją „Marijampolės savivaldybė be genderizmo ir LGBT ideologijos“. Marijampolės ligoninėje dirbantis medikas jau gerai žinomas viešojoje erdvėje. Politikas spėjo išgarsėti per COVID-19 pandemiją atsisakęs skiepytis.

Gediminas Akelaičio požiūris į LGBTQ+ bendruomenę – priešiškas | Jarmo.net koliažas (vrk.lt ir asociatyvi pexels.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Užnugaryje – Lietuvos šeimų sąjūdis

Kaip skelbia portalas suduvosgidas.lt, Marijampolės savivaldybės tarybos posėdis bus šaukiamas gegužės 29-ąją. Būtent šią dieną numatoma svarstyti ir minėtą deklaraciją.

„Jau paskelbus apie posėdį socialiniuose tinkluose kilo nemažai vertinimų dėl paskutiniu klausimu įrašyto G. Akelaičio siūlymo“, – pranešama portale.

Naujienų portalas tv3.lt dar kovo 1-ąją rašė apie G. Alekaičio požiūrį į LGBTQ+ bendruomenę. „Marijampolės savivaldybė būtų be marksizmo, leninizmo, fašizmo ir LGBT ideologijos“, – žadėjo G. Akelaitis, kalbėdamas apie tai, kas nutiktų Marijampolėje, jeigu jis taptų meru.

G. Alekaitis yra gerai žinomo anti-LGBTQ+ judėjimo „Lietuvos šeimų sąjūdis“ narys. Šio judėjimo vadovas Raimondas Grinevičius kovo 6-ąją savo feisbuko paskyroje žadėjo: „Programoje užbrėžti tikslai Gedimino (Akelaičio, – jarmo.net) pastangomis bus įgyvendinami bet kokia kaina. Deklaracija „Marijampolės savivaldybė be gender ir LGBT ideologijos“ paruošta ir laukia registracijos naujos tarybos duomenų bazėje“.

Raimondas Grinevičius – Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.

Kas numatoma deklaracijoje?

Jau įregistruotoje deklaracijoje rašoma, kad „agresyvi genderizmo propaganda ir LGBT ideologijos prievartinis diegimas, kuriam nepritaria didžioji dauguma Lietuvos Respublikos piliečių, supriešina visuomenę, silpnina valstybę ir kelia grėsmę pagrindiniams visuomeninio ir tautinio gyvenimo principams ir vertybėms“.

Deklaracijoje pažadama: „Neleisime kraštutinių mažumų bendruomenėms brukti nuostatų, svetimų mūsų tautos ilgaamžėms tradicijoms, vertybėms ir Dekalogu bei prieštaraujančių pagarba žmogaus orumui pagrįstai krikščioniškajai moralei. Užtikrinsime konstitucinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal tėvų įsitikinimus“.

D. Akelaičio parengtame rašte teigiama, kad taryba turėtų prieštarauti „agresyviam homoseksualumo, translytiškumo ir genderistinio „socialinės lyties pasirinkimo“ skatinimui mokyklose“ ir remti „mokytojus, valstybės ir savivaldybės tarnautojus, verslininkus ir kitų profesijų atstovus kovoje su ideologiniu spaudimu ir konstitucinių tėvų teisių suvaržymais“.

Deklaracija Seimas, Vyriausybė ir kitos savivaldybės raginamos „riboti įtaką ideologinio pobūdžio organizacijų“ , kurios neva švietime, žiniasklaidoje ir viešajame gyvenime diega „konstitucinei šeimos sampratai prieštaraujančius sprendimus“.

Panaši deklaracija įregistruota ir Prienuose

Gegužės 16-ąją portalas „Delfi“ paskelbė, kad Lietuvos regionų partijos atstovas Egidijus Visockas Prienų rajono savivaldybės taryboje įregistravo deklaraciją, kuria taryba įsipareigotų stabdyti „visuomeninio gyvenimo seksualizavimą“, LGBTQ+ skatinimą.

Buvęs Prienų rajono savivaldybės vicemeras ir administracijos direktorius teigė, kad nebijo būti apkaltintas homofobija. Politikas pareiškė nemanantis, kad jo siūlomos deklaracijos tekstas yra homofobiškas, rašo „Delfi“.

„Tai yra normalus krikščioniškas požiūris. Mes turime savo raudonas linijas, kurių nenorime peržengti, kad kažkas irgi peržengtų ir viskas paprasta. Niekam mes netrukdom gyventi, nieko nesmerkiam ir nieko neteisiam“, – portalui kalbėjo politikas.

Sako, kad tai – Kremliaus politika

LGBTQ+ naujienų portalo redaktorius Martynas Norbutas teigė, kad prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą nukreiptos deklaracijos dvelkia prokremliška ideologija.

„Panašu, kad su Šeimų sąjūdžiu susiję žmonės dalijasi tuo pačiu projektu ir registruoja jį skirtingose savivaldybėse. Tokio tipo dokumentai yra akivaizdus įrodymas kaip giliai yra persismelkusi Rusijos ideologija Lietuvos regionuose. Jei bent vienoje savivaldybė toks projektas būtų patvirtintas, Lietuva taptų nepatikimu partneriu daugeliui Vakarų valstybių“, – tikino jis.

„Šio pobūdžio deklaracijomis sakoma, kad tam tikri žmonės yra nepageidaujami tam tikroje teritorijoje, t.y. kad jiems nėra čia vietos. Taigi iš esmės vykdoma išgujimo politika, kuri taikoma ir Kremliaus“, – pridūrė M. Norbutas.

Išgarsėjo, kai atsisakė skiepytis

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje G. Akelaitis yra nurodęs, kad baigė Kauno medicinos institutą, yra gydytojas ortopedas - traumatologas.

Kontraversiškai vertinamas leidinys „Vakaro žinios“ išgarsino mediką, kai paskelbė, jog per patį COVID-19 pandemijos įkarštį 2021 metais jis nesutiko skiepytis, nors būtent gydytojai skiepyti pirmiausia.

„Man jokių Vyriausybės privilegijų su skiepais nereikia. Tegul Vyriausybė prieš medikus nešunuodegiauja. Mes, medikai, esame tam tikra socialinė grupė – nuolankūs ir bailūs. Medikai bijo dėl savo darbo, kad nepasiskiepiję jį praras – ir eina skiepytis kaip avių banda“, – savo kategorišką nuomonę apie skiepus nuo COVID-19 infekcijos dėstė G. Alekaitis.
Naujesnė Senesni