Rygoje vykusios „Pride“ eitynės sutraukė 5 tūkst. dalyvių

Šeštadienį, birželio 3-ąją, Rygoje vykusiose LGBTQ+ eitynėse dalyvavo 5 tūkstančiai žmonių, pranešė lsm.lv

Rygoje įvyko LGBTQ+ eitynės | Nuotraukos šaltinis: „Twitter“


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Pride“ eitynių dalyviai nešė plakatus su užrašais „Motina Latvija myli visus vaikus“, „Šalis remiasi žmogaus orumu ir laisve“, rašo naujienų agentūra LETA.

Eiseną stebėjo Rygos gyventojai, kurie savo gyvenamųjų namų languose iškabino vaivorykštės vėliavėles taip pasveikindami „Pride“ dalyvius su švente.

Tiesa, atvyko ir LGBTQ+ teisių priešininkai, tačiau renginyje budėjo gausios policijos pareigūnų pajėgos.

Eisenai prasidėjus, dalis priešiškai nusteikusių asmenų pasiskirstė maršruto trasoje. Policija apklausė kai kuriuos protestuotojus. Jokių reikšmingų incidentų neužfiksuota.

„Pride“ eitynėse dalyvavo daugiau nei 5 tūkstančiai žmonių, skaičiavo vienas iš „Riga Pride 2023“ organizatorių Kasparas Zalitis.

„Iki šiol tai – įspūdingiausios eitynės Rygoje. Dešimtys įmonių, organizacijų, diplomatų ir, svarbiausia, tūkstančiai laimingų žmonių, pasisakančių už žmogaus teises. „Riga Pride“ – vienas labiausiai vienijančių renginių Rygoje. Latvijos visuomenė tapo atviresnė ir įtraukesnė, deja, politikai vis dar negali priimti nei Pilietinės sąjungos įstatymo, nei ratifikuoti Stambulo konvencijos. „Baltic Pride“ kitais metais sugrįš į Rygą, eitynės pritrauks aktyvistus iš (Baltijos) regiono pasisakyti už visų žmonių teises“, – kalbėjo K. Zalitis.


 

 

 

Parengta pagal zinas.tv3.lveng.lsm.lv

Naujesnė Senesni