Iš „Target“ lentynų pašalinta dalis prekių, susijusių su LGBTQ+

Gegužės pradžioje „Pride“ kolekciją išleidusi „Target“ išima kai kuriuos produktus iš savo parduotuvių susidūrus su pirkėjų pasipiktinimu. Prekybos tinklo atstovai teigia, kad tokių imasi veiksmų tam, jog būtų apsaugoti darbuotojai.

Asociatyvi Dustin Humes/Unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Target“ savo „Pride“ kolekcijoje šiais metais pirkėjams pasiūlė daugiau nei 2 tūkst. produktų, įskaitant drabužius, knygas, muzikos instrumentus ir namų apyvokos daiktus.

„Po to, kai pristatėme šių metų kolekciją, patyrėme išpuolių, kurie paveikė mūsų komandos narių saugumo ir gerovės jausmą darbe“, – teigiama „Target“ pranešime.

„Atsižvelgdami į šias nepalankias aplinkybes, keičiame savo planus ir pašaliname prekes, kurios sukėlė didžiausią pasipriešinimą“, – komentavo Mineapolyje įsikūrusio mažmeninės prekybos tinklo atstovai.

„Target“ jau daugiau nei dešimtmetį švenčia „Pride“ mėnesį, tačiau dėl šių metų kolekcijos padaugėjo konfrontacijų tarp klientų ir darbuotojų bei incidentų, kai „Pride“ prekės buvo išmėtomos ant grindų, sakė „Target“ atstovė Kayla Castaneda.

„Target“ sprendimas pašalinti kai kurias LGBTQ+ tematikos prekes po pirkėjų pasipiktinimo parduotuvėse išryškina įmonių „vaivorykštinio kapitalizmo“ problemą“, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė translytis dizaineris Erikas Carnellas, kurio gaminiai buvo pašalinti iš parduotuvių.

„Tai labai pavojingas precedentas, kad jei žmonės tiesiog pakankamai pyksta dėl jūsų parduodamų produktų, galite visiškai atsiriboti nuo LGBTQ+ bendruomenės, jeigu jums taip patogiau“, – nusivylimo neslėpė jis.

Parengta pagal reuters.com
Naujesnė Senesni