Iš Izraelio po „Hamas“ išpuolių pabėgusi LGBTQ+ aktyvistė niekada neįsivaizdavo, kad Dubajuje, kuriame homoseksualumas – nusikaltimas, pajus palengvėjimą

Amerikietė LGBTQ+ aktyvistė Rachael Fried niekada nemanė, kad lėktuvu nusileidusi Dubajuje, kuriame homoseksualumas laikomas nusikaltimu, pajus palengvėjimą. Tačiau kai „Hamas“ šeštadienį surengė didelio masto netikėtas atakas prieš Izraelį, tai tapo geriausiu pasirinkimu, rašo businessinsider.com

Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai | Wael Hneini/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pelno nesiekiančios organizacijos „Jewish Queer Youth“ vykdomąja direktore dirbanti R. Fried su žmona prieš kurį laiką atskrido į Izraelį aplankyti šeimos ir draugų. Skrydis – su sustojimu Dubajuje, kuriame už santykius tarp tos pačios lyties asmenų gali būti skirta iki 14 metų kalėjimo.

„Kai keliaujame į naują šalį ar miestą, visada ieškau queer žmonių toje vietoje, kad galėtume išlikti saugios ir elgtis atitinkamai, – leidiniui „Insider“ teigė R. Fried. – Prieš mums nusileidžiant Dubajuje pakeliui į Izraelį sužinojau, kad net ir nežymus prisilietimas ranka gali būti traktuojamas kaip neteisėtas veiksmas ir už jį gali būti baudžiama įkalinimu“. 

Rachael Fried | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/IsraelinNY

Kol Dubajuje persekiojami LGBTQ+ asmenys, Izraelis ilgą laiką buvo laikomas LGBTQ+ bendruomenės saugumo oaze: čia pripažįstamos svetur sudarytos vienalyčių porų santuokos. Tačiau akimirksniu viskas pasikeitė.

Šeštadienį „Hamas“ grupuotei surengus netikėtas atakas, per kurias tūkstančiai žmonių žuvo ir buvo sužeisti, šimtai civilių ir kariškių buvo paimti į nelaisvę.

R. Fried pasakojo tuo metu buvusi Jeruzalėje ir pabudusi nuo sirenų garso, įspėjančio apie iš Gazos ruožo atskrendančias raketas. „Tai buvo šokiruojanti ir baisi patirtis. Nežinojome, kas bus ir ar galėsime grįžti namo pasibaigus atostogoms“, – kalbėjo ji.

Laimei, R. Fried ir jos žmona sekmadienio vakarą įlipo į lėktuvą, skridusį į JAV per Dubajų.

„Pajutau didžiulį palengvėjimą ir saugumo jausmą nusileidusi Dubajuje. Taip pat apėmė ir didelis liūdesys, kad saugiau nei Izraelyje jaučiausi toje vietoje, kurioje laikoma, kad atlieku nusikaltimą būdama su savo sutuoktine“, – kalbėjo ji.

Atsakydamas raketų smūgiais Gazos ruože Izraelis oficialiai paskelbė karą grupuotei „Hamas“ po daugiausiai gyvybių nusinešusių išpuolių šalies istorijoje.
Naujesnė Senesni