Pijus Beizaras. „Mes niekam neprivalome teisintis“

Praėjo jau nemažai laiko po to, kai atsiskleidžiau pirmiems žmonėms savo rate. 

Pijus Beizaras | Asmeninio archyvo nuotr.


Pijus Beizaras

LGBTQ+ teisių aktyvistas

Daug kalnų jau nuversta, bet tiek pat daug, dar liko nenuverstų. Tačiau tiems kalnams augti neleisiu ir galiausiai išauš ir jų diena.

Negaliu apsakyti kaip daug lengviau pasidarė gyventi, kai niekam nebereikia meluoti. Nebereikia kurti jokių išgalvotų istorijų ar pasiteisinimų. Gera turėti balsą, o taip pat ir galimybę tą balsą išnaudoti vardan to, kad vieną dieną mums visiems nebereikėtų svarstyti, o ką gi pagalvos šeima, draugai ar kaimynai.

Mes niekam neprivalome teisintis. Teisintis turėtų tik tie, kurie tikslingai ir piktybiškai naudoją homofobišką retoriką prisidengdami žodžio laisve.

Mes neturime ko gėdytis. Mylėti nėra gėdinga. Gėdinga yra aiškinti, jog meilė gali būti tik tokia, kokią ją supranta Bibliją sau palankiai interpretuojantys žmonės.

Aš noriu, kad visi jaustumėmės mylimi, kad ir kokiame pasaulio krašte bebūtume. Noriu, kad jauni žmonės, kurie gyvena mažuose Lietuvos miesteliuose, jaustųsi saugūs, kad nesijaustų atstumti.

Nei vienas iš mūsų nenusipelnė gyventi baimėje. Baimėje būti išmestam iš namų. Baimėje netekti draugų. Baimėje, jog dėl to, koks esi, tavęs gali išsižadėti tavo paties šeima.

Būkime geresni vieni kitiems. Palaikykime vieni kitus labiau. Pasistenkime suprasti ir išgirsti. Taip pasaulis, pažadu, taps geresne vieta gyventi visiems.

Šiandien Tarptautinė atsiskleidimo diena, tad tikiu, jog kažkam tai bus puiki galimybė atversti naują lapą gyvenime. Kažkam tai tikrai bus nauja pradžia savęs pažinimo kelyje. Taps puikia proga nusimesti melo kaukę ir suteiks drąsos susitaikyti su savimi ir priimti naujus gyvenimo išbandymus.

Būkime drąsesni! Nes be drąsos bus sunku pajudėti iš stagnacijos taško ir sulaukti pokyčio.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni