Ar Laisvės partija trenks koalicijos durimis, jeigu nepavyks priimti Civilinės sąjungos įstatymo?

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad šiuo metu vyksta aktyvi mobilizacija, jog Civilinės sąjungos įstatymas Seime būtų priimtas. Tačiau kas nutiktų, jeigu pastangos priimti civilinę sąjungą patirtų fiasko? Ar Laisvės partija pasiruošusi tokiu atveju trauktis iš koalicijos?

Aušrinė Armonaitė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Lietuvos ryto“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ paklausta, ar tokiu atveju, jeigu  nepavyks priimti Civilinės sąjungos įstatymo, Laisvės partija trenks koalicijos duris, A. Armonaitė atsakė visų pirma besitikinti, kad projektas bus priimtas sėkmingai.

„Manęs labai daug klausinėjo va taip būtent tokia forma pačioje koalicijos pradžioj ir labai, na, nepatogu atsakinėti į tokius klausimus, nes vis tiek mes orientuojamės į rezultatą, o ne į trankymą durimis ir kažkieno griovimą, čia valstybės įnešimą į sumaištį ir panašiai. Tai nėra mums prioritetas, tai nėra mums svarbiausia, mums svarbiausia yra Laisvės partijos programos nuostatų įgyvendinimas“, – sakė ministrė.

„Aš nenoriu net galvoti apie tai, jeigu nepavyktų“, – apie galimybę, kad civilinė sąjunga gali patirti nesėkmę, kalbėjo Laisvės partijos pirmininkė.


Antradienį Seimas atmetė Teisingumo ministerijos, vadovaujamos laisvietės Ewelinos Dobrowolskos, pasiūlytas pataisas, pagal kurias informacija apie LGBTQ+ nebebūtų laikoma žalinga nepilnamečiams. 

„Šiandien pateiktas įstatymo projektas buvo Vyriausybės projektas, ji jį atnešė į Seimą. Prieš šį projektą balsavo 18 TS-LKD frakcijos narių ir 5 Liberalų sąjūdžio nariai. Todėl aš šiandien valdančiajai koalicijai viešai užduodu klausimą: ar Vyriausybė, ministrė pirmininkė vis dar turi šios Seimo daugumos pasitikėjimą, kai kalbama apie vertybinius ir žmogaus teisių klausimus? Man atrodo, kad šios dienos balsavimo rezultatai parodo, kad ne“, – taip po balsavimo kalbėjo Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, Nepriklausomybės aikštėje surengęs LGBTQ+ tematikos literatūros kūrinių deginimo akciją.

Komentuodama T. V. Raskevičiaus pasisakymą, A. Armonaitė laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pareiškė, kad tai – asmeninis politiko vertinimas.
Naujesnė Senesni