Po istorinio sprendimo Latvijoje – LGBTQ+ aktyvisto kirtis Lietuvos politikams

Priėmę istorinį sprendimą ir įteisinę lyčiai neutralią partnerystę, Latvijos politikai parodė, kad yra brandesni nei Lietuvos Seimo nariai, sako Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis.

Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo ir pexels.com nuotr)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Po Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo, kuriame akcentuojama, kad valstybė turi pareigą apsaugoti tos pačios lyties partnerių šeimas, antradienį Latvijos Saeima priėmė įstatymų pakeitimus, kuriais įteisinama tos pačios lyties porų partnerytė.

„Tai, kad šis įstatymas yra ilgo teismų maratono Latvijoje tąsa, tik parodo, kad Latvijos politikai šiandien yra kur kas brandesni negu Lietuvos“, – savo feisbuko paskyroje antradienį rašo LGBTQ+ teisių aktyvistas.

A. Rudomanskis atkreipė dėmesį, kad Lietuvos Seimas šią savaitę net nesugebėjo priimti pataisų, kuriomis informacijos pateikimas apie LGBTQ+ bendruomenę nebebūtų laikomas žalingas nepilnamečiams.

„Mūsų šalies valdantieji save pristatydavo kaip pažangiausią ir demokratiškiausią politinę koaliciją Lietuvos istorijoje, tačiau šią savaitę „pažangiausieji“ gėdingai pasipriešino Europos žmogaus teisių teismo sprendimui, kuris įpareigojo mūsų valstybę ištaisyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos poveikio įstatyme įtvirtintą normą, kuri riboja bet kokią teigiamą informaciją apie LGBT+ šeimas“, – dėmesį atkreipė A. Rudomanskis.

Jis priminė, kad dėl partnerystės pripažinimo „klausimas šiandien sprendžiamas irgi teisme“.

„Apgailestaudamas pranešu, kad mums prireiks kasacijos. Šiuo metu ją rengia Tolerantiško Jaunimo Asociacijos advokatas“, – tikino A. Rudomanskis.

Naujesnė Senesni