Raskevičius: Vyriausybė ir premjerė nebeturi Seimo daugumos pasitikėjimo

Seimas nesutiko atsisakyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatos, nukreiptos prieš informaciją apie LGBTQ+ bendruomenę. Antradienio vakarą išreikšdamas nepasitenkinimą laisvietis Tomas Vytautas Raskevičius prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje sudegino tris LGBTQ+ tematikos literatūros kūrinius. Komentuodamas situaciją susirinkusiems žurnalistams, jis svarstė, kad šios dienos balsavimo rezultatai rodo, jog ši Vyriausybė nebeturi valdančiosios daugumos palaikymo.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šiandien pateiktas įstatymo projektas buvo Vyriausybės projektas, ji jį atnešė į Seimą. Prieš šį projektą balsavo 18 TS-LKD frakcijos narių ir 5 Liberalų sąjūdžio nariai. Todėl aš šiandien valdančiajai koalicijai viešai užduodu klausimą: ar Vyriausybė, ministrė pirmininkė vis dar turi šios Seimo daugumos pasitikėjimą, kai kalbama apie vertybinius ir žmogaus teisių klausimus?“ – retoriškai klausė Seimo narys.

„Man atrodo, kad šios dienos balsavimo rezultatai parodo, kad ne“, – pridūrė politikas.

Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas šiuo metu numato, kad „neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama“ ir ta informacija, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“. Ši nuostata suprantama kaip nukreipta prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Šiandien Seimas įstatymu įvedė cenzūrą – Seimo nariai pasakė, kad jiems reikalingas teisinis įrankis, siekiant cenzūruoti mūsų viešąją informaciją viešojoje erdvėje apie LGBT asmenis. Tai reiškia, kad šie žmonės stumiami į teisės ir viešosios diskusijos užribį. Aš nesutinku su tokiu sprendimu <...>“, – kalbėjo Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigas einantis T. V. Raskevičius.

Parengta pagal lrt.lt ir lrytas.lt informaciją
Naujesnė Senesni