Pavadinęs Celofaną recidyvistu, Raskevičius aiškinsis Seimo etikos sargams

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius ketvirtadienio vakarą informavo, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl jo pasisakymo, jog LGBTQ+ mitingą praėjusiais metais su bendražygiais sutrikdęs Antanas Kandrotas-Celofanas yra recidyvistas.

Tomas Vytautas Raskevičius | Žmogaus teisių organizacijų koalicijos/Jono Petronio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip feisbuke rašė politikas, Seimo etikos sargai tyrimą pradėjo vasario 14 d.

T. V. Raskevičius neslėpė savo nuostabos.

„Celofanas su pamušta akimi sėdi kaliūzėje, yra teisiamas riaušių prie Seimo byloje, o aš valstietės Norkienės komisijai turėsiu aiškintis, ar neįžeidžiau šito paukštelio, pavadindamas jį etatiniu nusikaltėliu“, – dėstė laisvietis.

Seimo narys kritikavo Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, tvirtindamas, kad ji turėtų užsiimti svarbiais klausimais, o ne vykdyti „pseudo tyrimus“.

T. V. Raskevičius atkreipė dėmesį ir į tai, kad etikos sargai buvo įspėję jį ir dėl kitų pasisakymų, tariamai įžeidžiančių tikinčiųjų jausmus

„Čia ta pati komisija, kuri mane NUBAUDĖ už tai, kad aš kažkokiu mistiniu būdu įžeidžiau tikinčiųjų jausmus, paklausdamas Gražulio, ar jis tiki stebuklais“, – stebėjosi jis.

Seimo narys pareiškė esąs susinervinęs ir atsiprašė už savo emocijas. Tuo pat metu jis skatino komisiją užsiimti, anot jo, rimtesniais klausimais, susijusiais su parlamento darbu. 

„Susinervinau. Atsiprašau. Bet kažkokiu būdu šitą bazabraziją reikia sustabdyti“, – rašė politikas.

Naujesnė Senesni