Vyriausybė kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl vadinamojo „gėjų propagandos“ draudimo Lietuvoje

Vyriausybė kreipėsi į Konstitucinį Teismą prašydama įvertinti, ar Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostata, draudžianti kalbėti apie tos pačios lyties porų sukurtas šeimas ar santuokas, neprieštarauja Konstitucijai, trečiadienį paskelbė Laisvės partija.

Ewelina Dobrowolska | Olga Posaškova


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Jei Konstitucinis teismas priims svarstyti šią bylą, jis atitinkamai atsakys į klausimą, ar tokia įstatymo nuostata prieštarauja Lietuvos Konstitucijai. Nustačius prieštaravimą – nuostata nebegalės būti taikoma“, – rašoma pranešime.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska akcentavo, kad „Lietuva, kaip demokratiško pasaulio dalis, yra įsipareigojusi įgyvendinti ir gerbti EŽTT sprendimus“.

Anot jos, EŽTT konstatavo, kad Lietuvoje galiojanti „nepilnamečių apsauga“ nesuderinama su Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija.

„Jei Konstitucinis Teismas priims svarstyti šį kreipimąsi, galėtume sulaukti atsakymų į klausimus dėl saviraiškos laisvės Lietuvoje“, – įsitikinusi ministrė.


Lietuvos žmogaus teisių centro atstovai teigia besiviliantys, kad Konstitucinis „Teismas priims nagrinėti šį klausimą ir padės visus taškus ant i, atsakydamas į klausimą, ar informacijos apie LGBT asmenis ribojimas ir laikymas žalinga nepilnamečiams, suderinamas su LR Konstitucija“.


Jarmo.net primena, kad praėjusių metų lapkritį – gruodį Lietuvos žmogaus teisių centras kvietė žmones pasirašyti peticiją, raginančią premjerę, Seimo Pirmininkę ir Seimo narius dėl Nepilnamečių apsaugos įstatymo kreiptis į Konstitucinį Teismą.
Naujesnė Senesni