Rusijoje suimti gėjų klubo vadovai, jiems iškelta baudžiamoji byla dėl LGBTQ+ „ekstremizmo“

Rusijos pareigūnai suėmė du gėjų klubo vadovus, nagrinėdami pirmąją šalyje baudžiamąją „ekstremizmo“ bylą prieš LGBTQ+ bendruomenės narius, trečiadienį pranešė Orenburgo miesto teismas. Apie tai skelbia nepriklausomas naujienų portalas themoscowtimes.com.

Asociatyvi Brielle French/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kremliui priklausanti konservatorių aktyvistė Jekaterina Mizulina anksčiau šią savaitę paskelbė apie pareikštus įtarimus asmenims, susijusiems su LGBTQ+ klubo „Pose“ veikla.

Nacionalistai, Rusijos karo Ukrainoje palaikytojai anksčiau kovo mėnesį pareiškė, kad padėjo teisėsaugos institucijoms surengti reidą „Pose“ klube, kuriam klijuojama „LGBTQ+ propagandos“ skleidėjų etiketė.

Orenburgo centrinės apygardos teismas iki gegužės 18 d. nusprendė suimti klubo meno direktorių ir baro vadovę.

Abiem asmenims gresia iki 10 metų kalėjimo, jeigu jie bus pripažinti kaltais dėl „ekstremistinės veiklos organizavimo“.

Teismo tinklalapyje paskelbtame pareiškime įtariamieji apibūdinami kaip „netradicinės seksualinės orientacijos asmenys“, kurie „palaiko mūsų šalyje uždraustos tarptautinės LGBTQ+ visuomeninės organizacijos pažiūras ir veiklą“.

Nepriklausoma naujienų svetainė „Mediazona“ paskelbė, kad klubo vadovė yra Diana Kamilyanova, o meno vadovas – Aleksandras Klimovas.

Tarptautinė organizacija „Amnesty International“ antradienį pasmerkė baudžiamąjį persekiojimą prieš „Pose“ darbuotojus.

„Tai, ko LGBTI asmenys ir žmogaus teisių aktyvistai bijojo nuo praėjusių metų pabaigos, pagaliau išsipildė“, – sakoma „Amnesty International“ padalinio Rusijoje direktorės Natalijos Zviaginos pareiškime.

Naujesnė Senesni