„Eurovizijos“ kodą sulaužę Nemo įrašė savo vardą į istoriją: „Tai yra pats beprotiškiausias dalykas, kuris man kada nors nutiko“

Jei yra kodas, padedantis laimėti „Eurovizijos“ dainų konkursą, Nemo jį sulaužė. Su daina „The Code“ jie* iškovojo trečiąją Šveicarijos pergalę „Eurovizijoje“, iš viso surinkę 591 tašką.

Nemo | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

Laimėję „Eurovizijos“ dainų konkursą su daina „The Code“, Šveicarijos atstovai Nemo atvyko į spaudos konferenciją pasikalbėti apie šią istorinę akimirką. Nemo – pirmieji „non-binary“ (lt. nebinarios lyties tapatybės) atlikėjai, laimėję „Euroviziją“. Jie teigė, kad didžiuojasi ne tik savimi, bet ir „queer“ žmonių bendruomene. 

Nemo | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.

Nemo sakė, kad tikisi, jog užgims daugiau empatijos ir supratimo vienas kito atžvilgiu. „Turime pasikalbėti vieni su kitais ir tikiuosi, kad šį vakarą galėsime tai prisiminti“, – kalbėjo jie.

Nulipę nuo scenos, sakė Nemo, jie jautėsi visiškai priblokšti.

„Dėkoju už šią patirtį ir visus draugus, kuriuos susiradau šiame kelyje. Tai buvo viena labiausiai „queer“ Eurovizijų ir tai nuostabu“, – dėstė atlikėjai.

Nemo | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.

Jie pridūrė, kad iki šiol yra sunku rasti erdvių, kuriose galima tiesiog būti savimi. 

Jų patarimas kitiems menininkams – pasidalyti su kitais tuo, kas rūpi, ir sukurti kažką prasmingo.

Nemo apibūdino „The Code“ kaip unikalią ir ypatingą dainą ir padėkojo savo komandai.

„Atlikti dainą, kurioje kalbu apie savo istoriją, palietusią tiek daug žmonių ir galbūt įkvėpusią žmones likti ištikimiems sau, tai yra pats beprotiškiausias dalykas, kuris man kada nors nutiko“, – įspūdžiais dalijosi žvaigždė.

Nemo | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.

Ant „Eurovizijos“ didžiosios scenos Nemo taip pat buvo įteiktas eurovizinis trofėjus, tačiau viskas įvyko ne taip, kaip planuota – neilgai trukus trofėjus buvo padalintas į dvi dalis.

„Aš ne tik sulaužiau kodą. Aš taip pat sulaužiau trofėjų. Bet gavau naują!“ – džiaugėsi jie.

„Eurovizijos“ dainų konkursas trečią kartą sugrįš į Šveicariją 2025 m. Paskutinį kartą Šveicarija laimėjo „Euroviziją“ 1988 m., kai Celine Dion atliko dainą „Ne Partez Pas Sans Moi“.

Nemo džiaugiasi, kad įeis į istoriją kartu su Celine Dion ir ne tik didžiuojasi savo gimtuoju miestu Bieliu, bet ir norėtų, kad kitais metais tarptautinis dainų konkursas vyktų būtent ten.

Jie apibūdino Bielį kaip kupiną kūrybiškumo, sakė, kad jame į skirtingus žmones žiūrima teigiamai ir ypatingai. 

„Šįvakar visiems siunčiu daug meilės, netrukus grįšiu“, – kalbėjo Nemo.
Naujesnė Senesni