Nausėdą remianti Blinkevičiūtė: žmogaus teisių srityje vertėtų pasitempti

Sekmadienį Lietuvoje vyksta prezidento rinkimai ir referendumas dėl dvigubos pilietybės. Socialdemokratų ir antros kadencijos siekiančio Gitano Nausėdos pozicijos partnerystės, Stambulo konvencijos klausimais skiriasi. Tačiau nors LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė yra pareiškusi, kad dėl šių temų kai kurie politikai kursto menamus baubus, ji mano, kad rinkimuose partijos remiamas prezidentas G. Nausėda esą nėra vienas iš jų. 

Vilija Blinkevičiūtė | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip sekmadienį LRT televizijoje kalbėjo V. Blinkevičiūtė, pagrindinės prezidento veiklos sritys – užsienio politika, saugumas ir gynyba. Anot jos, šalies vadovas per šią kadenciją kilusius iššūkius atlaikė, rodė, kad geba rūpintis Lietuvos ir visos Europos interesais. 

Tiesa, ji pripažino, kad žmogaus teisių srityje vertėtų pasitempti. 

„Visiems reikia pasitempti Lietuvoje. Tolerancijos reikia turėti daug daugiau. Ir, žinot, aš tai matau didelius pokyčius, ir labai didelius, ir jie eina į gerąją pusę“, – komentavo LSDP pirmininkė. 

„Man atrodo, kad apie partnerystę dar visai neseniai, kada buvo prezidente Grybauskaitė, net buvo tabu kalbėti. Net tokių kalbų nebuvo, kad galėtų būti tas klausimas diskutuojamas, svarstomas, teikiami projektai ir t.t. 

Tai kur aš matau, kad turime pasitempti ar padirbėti, priimti vieną ar kitą įstatymą, tai yra Seimo prerogatyva. Ir vadinasi, kad Seime reikia rasti sutarimus, bet aš galvoju, kad tai jau ateinančios Seimo kadencijos darbas. Norėčiau tikėti, kad pavyks išspręsti ir kad tų žmonių, kurie jaučiasi diskriminuojami įvairiose srityse, bus kaip galima mažiau. Tuo tikiu, nes Lietuva žengia į priekį, Lietuva darosi atviresnė, Lietuvos žmonės daug daugiau supranta ir priima, kad žmonių yra įvairių – su savo likimais, savo gyvenimais. Ir kad mes neturime teisės jų diskriminuoti“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė. 

Pasak jos, jau 20 metų esant ES sudėtyje, Lietuva turi suteikti lygias galimybes gyventojams. „Ar tai būtų neįgalieji, ar tai būtų įvairių seksualinių orientacijų žmonės, ar tai būtų moterys, ar tai būtų senjorai, ar tai būtų šeimos, auginančios vaikus, pagaliau, ar tai būtų dirbantis žmogus, ar tai būtų verslininkai, kuriantys darbo vietas“, – dėstė socialdemokratų lyderė. 

Ar socialdemokratai, kaip prognozuoja apklausos, laimėję rinkimus įteisins partnerystę, ratifikuos Stambulo konvenciją ir spręs visus kitus klausimus pagal savo programą ir vertybes nenuolaidžiaudami G. Nausėdai jam likus prezidentu? Tokį klausimą V. Blinkevičiūtė išgirdo LRT televizijos specialioje prezidento rinkimams aptarti skirtoje laidoje.

„Aš esu įsitikinusi, kad Gitaną Nausėdą Lietuvos žmonės išrinks. Ir tuo šventai tikiu. Ir labai norėčiau, kad kuomet vyks rudenį Seimo rinkimai, būtų suformuota Seimo dauguma, kuri rastų tinkamą bendradarbiavimą su prezidentu“, – atsakė LSDP pirmininkė.

Dėl prezidento posto pirmajame rinkimų ture rungiasi Dainius Žalimas, Gitanas Nausėda, Remigijus Žemaitaitis, Eduardas Vaitkus, Andrius Mazuronis, Giedrimas Jeglinskas, Ignas Vėgėlė ir Ingrida Šimonytė. 

Rinkėjų aktyvumas rinkimuose siekia 59,37 proc.
Naujesnė Senesni