Lyties sau nepriskiriantys atlikėjai Nemo triumfavo „Eurovizijoje“

Šiais metais Šveicarijos atstovai* „Eurovizijoje“, laikyti vienais iš favoritų, su daina „The Code“ laimėjo šį tarptautinį dainų konkursą, vykusį Malmėje, Švedijoje.

Nemo | Corinne Cumming/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

24 metų atlikėjai, vardu Nemo Mettler, savo šalyje yra žinomi kaip muzikantai, 2018 metais apdovanoti keturiais Šveicarijos muzikos apdovanojimais, įskaitant „Metų dainos“ apdovanojimą už singlą „Du“.

Nemo daina „The Code“ – apie tai, kaip nebinarios lyties tapatybės asmenybė randa savo vietą pasaulyje sulaužydama kodą.

„Žinant, kad žiūrovams patinka daina, kurioje aš besąlygiškai esu savimi, ir aš kalbu apie savęs atradimo kelionę, buvimą nebinarios lyties tapatybės, ir suvokiant, kad tai juos paliečia... tai tikrai gražu“, – dar prieš paskelbiant Šveicarijos pergalę naujienų agentūrai AP sakė Nemo.

„Tikiuosi, kad šis konkursas pateisins savo pažadus ir bus už taiką ir orumą kiekvienam žmogui šiame pasaulyje“, – sakė Nemo, atsiėmę „Eurovizijos“ trofėjų scenoje. 

„Žinojimas, kad daina, pakeitusi mano gyvenimą, ir daina, kurioje aš tik kalbu apie savo istoriją, palietė tiek daug žmonių ir galbūt įkvėpė kitus likti ištikimiems savo istorijai, yra pats beprotiškiausias dalykas, kuris man kada nors nutiko“, – sakė vėliau Nemo per spaudos konferenciją.

Naujesnė Senesni