Nemo pasirodė „Eurovizijos“ scenoje su nebinarios lyties tapatybės vėliava

Iš Šveicarijos atstovų* „Eurovizijoje“ Nemo naktį iš šeštadienio į sekmadienį per „Eurovizijos“ finalą – galinga žinutė LGBTQ+ bendruomenei. Jie scenoje išdidžiai iškėlė nebinarios lyties tapatybės veliavą. 

Šveicarijai atstovaujantys Nemo pasirodė scenoje su nebinarios lyties tapatybės vėliava | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

Kaip skelbia žiniasklaida, taip jie pasielgė po to, kai iš arenos buvo pašalintas sirgalius, kuris taip pat nešėsi tą pačią vėliavą, tiesa, ši informacija oficialiai nepatvirtinta.

Dėl šio gesto Nemo sulaukė didžiulio palaikymo ne tik scenoje, bet ir socialiniuose tinkluose.

„Nemo atsinešė nebinarios lyties tapatybės vėliavą po to, kai buvo pranešta apie jos uždraudimą arenoje, tai karališka“, – rašė vienas vartotojų platformoje „X“.

Kitas vartotojas pranešė: „Po to, kai apsauga išvarė iš arenos faną, kuris nešiojo nebinarios lyties tapatybės veliavą, Nemo ja apsigaubė vėliavų parade!“

Nemo, 24 metų šveicarų muzikantai, „Eurovizijoje“ pabrėžia nebinarios lyties tapatybės reprezentavimo reikšmę.

„Žmonės pradeda labiau suprasti (kas yra nebinarios lyties tapatybė), ir tas supratimas man reiškia visą pasaulį. Vien galimybė atstovauti šiai bendruomenei „Eurovizijoje “ yra nuostabi“, – sakė Nemo naujienų agentūrai AP.

Naujesnė Senesni