Jungtinėse Valstijose kelią į priekį skinasi lygybės įstatymas

Jungtinių Amerikos Valstijų LGBTQ+ bendruomenė pasiekė pirmąją pergalę - vasario 25-ąją Atstovų rūmai (žemesnieji Kongreso rūmai) priėmė Lygybės įstatymą. Tiesa, tam, kad įstatymas įsigaliotų, jį dar turi patvirtinti Senatas (aukštesnieji Kongreso rūmai). 

Taylor Swift (dešinėje) sveikino Atstovų rūmų sprendimą


Įstatymas buvo patvirtinas 224 kongresmenų, 206 balsavo prieš. 

Amerikos prezidentas Joe Bidenas kalbėjo, kad laikas priimti tokį įstatymą, nes šis visiškai uždraustų amerikiečių diskriminaciją dėl jų seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės. Tai užtikrintų vienodą požiūrį į LGBTQ+ žmones, dirbančius užimtumo, švietimo, būsto ir prisiekusiųjų tarnybose.

JAV vadovas jau anksčiau ragino Kongresą kuo greičiau priimti šį įstatymą, kad būtų apsaugotos visų LGBTQ+ amerikiečių teisės. Dabar Bidenas paragino Senatą „daryti tą patį“.

Tam, kad įstatymas būtų patvirtinas, Senate jis turės surinkti 60 balsų. Šiuo metu Senate demokratai turi 48 vietas, respublikonai 50, taip pat 2 atstovai, prijaučiantys demokratams, yra nepriklausomi. Taigi, tai reiškia, kad už Lygybės įstatymą turės balsuoti mažiausiai 10 respublikonų. 

Visame pasaulyje žinoma atlikėja Taylor Swift - viena iš žvaigždžių, itin palaikanti LGBTQ+ narius - džiaugėsi tokiu Atstovų rūmų sprendimu. 

„Taip, labai tikėjausi ir meldžiausi, kad Senatas įvertins trans ir LGBTQ+ teises kaip pagrindines žmogaus teises", - savo „Twitter" paskyroje rašė ji.

„Transseksualų teisės yra žmogaus teisės - ir rūmai tai aiškiai parodė šiandien priimdami Lygybės įstatymą“, - ketvirtadienį „Twitter“ parašė J.Bidenas.

Lygybės įstatymas jau buvo svarstomas 2019 metais, tačiau tąkart respublikonų kontroliuojamas Senatas jį atmetė.

Naujesnė Senesni