Raskevičiaus pasidalinta karikatūra papiktino Andrių Tapiną

Šią savaitę Lietuvoje netyla diskusija apie Katalikų bažnyčios ir LGBTQ+ bendruomenės narių santykius. Penktadienį į ugnį buvo įpilta dar daugiau žibalo. Žinomas žurnalistas Andrius Tapinas pasidalijo ekrano nuotrauka, kurioje matyti Seimo nario Tomo V. Raskevičiaus „Instagram" paskyroje pasidalinta karikatūra. Joje vaizduojamas pedofilinį sutrikimą turintis dvasininkas, kritikuojantis homoseksualią porą.

Jarmo.net koliažas


„Kam stabdyti, jeigu galima nestabdyti.Kretingos kunigas pranciškonas Paulius Vaineikis įjungęs Savonarolą dunda griausmais apie iškrypėlius LGBTišnikus, ir satanizmo ruporais tapusias Laisvės partiją ir TS-LKD (išskyrus vieną kitą dorą asmenį).

Kito skruosto neatsuka ir Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, kuris Instagrame dalijasi „toleranciją ir sutarimą" skatinančia kunigo karikatūra. Pats Tomas, paklaustas, ar čia ne feikas, pripažino, kad pasidalijo, nes buvo užtagintas, bet pamatęs po to greitai ištrynė. Vėlgi - Žmogaus teisių komiteto pirmininkui reikėtų tris kartus pagalvoti prieš kažkuo dalijantis viešai, nes gerai nebus", - rašė A. Tapinas.

Tuo metu T.V.Raskevičius teisinosi, kad karikatūra pasidalijo neįvertinęs nepagarbaus turinio tikinčiųjų atžvilgiu.

„Savo „Instagram" paskyroje pasidalinau netinkamu turiniu, nes buvau "užtagintas", o dėl didelio informacijos srauto neįvertinau nepagarbaus turinio pobūdžio. Tai pastebėjęs, įrašą iškart ištryniau, bet momentinės nuotraukos jau buvo padarytos.

Savo "Instagram" paskyroje pasidalinau netinkamu turiniu, nes buvau "užtagintas", o dėl didelio informacijos srauto...

Posted by Tomas Vytautas Raskevičius on 2021 m. vasario 26 d., penktadienis
 
Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, prieš dalindamasis informacija viešai, turi ją permąstyti bent tris kartus. Dėl šio incidento apgailestauju ir atsiprašau", - savo „Facebook" paskyroje rašė T.V.Raskevičius.

Kam stabdyti, jeigu galima nestabdyti. Kretingos kunigas pranciškonas Paulius Vaineikis įjungęs Savonarolą dunda...

Posted by Andrius Tapinas on 2021 m. vasario 26 d., penktadienis

Šią savaitę Lietuvoje kaip niekad daug diskutuojama apie LGBTQ+ ir tikėjimą. Po pirmadienį žinomo kunigo Algirdo Toliato išplatinto raginimo pasirašyti peticiją prieš partnerystės įstatymą ir Stambulo konvenciją, netikėtai užvirusi diskusija dar labiau paaštrėjo Lietuvos žmogaus teisių centrui ketvirtadienį paviešinus vaizdo įrašą, kuriame Pranciškonų gimnazijoje šv. Mišių metu kitas kunigas LGBTQ+ asmenis pavadina iškrypėliais.
Naujesnė Senesni