Apklausa parodė, kiek lietuvių nenuomotų būsto homoseksualiems asmenims

Visuomenė labiausiai šalinasi romų, iš įkalinimo įstaigų išėjusių asmenų, musulmonų, asmenų su psichikos negalia ir homoseksualių žmonių, atskleidė Etninių tyrimų instituto apklausa. Kasmet Lietuvos gyventojų nuostatas analizuojantis tyrimas dar kartą patvirtino, kad priešiškumas šioms socialinėms grupėms niekur nedingo. Priešingai – beveik pusė apklaustųjų tvirtina, kad per pastaruosius 5 metus jų požiūris į šias grupes pablogėjo, teigiama Lygių galimybių kontrolieriaus pranešime.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Homoseksualių asmenų kaip savo kaimynų nenorėtų matyti 36 proc. apklausos dalyvių, būsto nenuomotų 36 proc., o dirbti vienoje darbovietėje nenorėtų 25 proc. 

Šių nuostatų paplitimas panašus į tą, kuris buvo užfiksuotas 2019 m. apklausoje. Tačiau nemaža dalis naujausioje apklausoje dalyvavusių asmenų (46 proc.) tikino, kad jų požiūris į homoseksualius asmenis per 5 metus pablogėjo ir tik 18 proc. teigė, kad šią grupę pradėjo vertinti pozityviau.

Visuomenės nuostatų apklausa vyko 2020 m. spalio 13 – 23 dienomis. 

Apklausą užsakė Lietuvos socialinių tyrimų centro Etninių tyrimų institutas. Apklausą atliko Lietuvos – Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. 

Tyrimo metu buvo apklaustas 1101 Lietuvos gyventojas (18 metų ir vyresni) iš 118 Lietuvos vietovių (atrankos taškų). Tyrimo rezultatų paklaida neviršija 2,95 proc.
Naujesnė Senesni