Homoseksualaus pabėgėlio iš Š. Korėjos gyvenimas buvo negailestingas - tada jis sutiko savo gyvenimo meilę

Šiaurės korėjietis ir homoseksualas. Atrodė, kad likimas Jangui Yeong-jin nieko gera nežadėjo. Tačiau viskas pasikeitė, kai jis 1997 m. kirto Pietų Korėjos sieną. Savo istoriją Jangas Yeong-jin papasakojo memuaruose „A mark of Red Honor“, išpopuliarėjusiuose po to, kai kūrinys buvo išverstas į anglų kalbą. Tačiau memuaruose trūko paskutiniojo skyriaus – būdamas 62-jų Jangas sutiko meilę.

Jarmo.net koliažas (facebook.com/TMChannelNews ir bjornfree.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Jango sužadėtinis – amerikietis, su kuriuo jis susipažino pažinčių svetainėje internete. Po keleto mėnesių susirašinėjimo internetu Jangas ryžosi vykti į Ameriką. 

Tiesa, pirmas įspūdis buvo prastas. „Iš to kaip rengiasi, atrodė neišprusęs ir šiurkštus vyras“, – BBC pasakojo Jangas.

Bet amerikietį pažinęs geriau, Jangas pamatė jo geranoriškumą. 

„Nors aštuoniais metais už mane jaunesnis, jis yra iš tų, kuriems pirmiausia rūpi kiti“, – sako Jangas. 

Netrukus amerikietis pasipiršo, o Jangas sutiko su juo susituokti.

Tai bus antrosios Jango vedybos. Pirmoji santuoka, sudaryta prieš kelis dešimtmečius, Jangui padėjo suprasti, kad kažkas yra ne taip. Būdamas 27-erių Šiaurės Korėjoje jis vedė moterį, tačiau pačią pirmąją naktį negalėjo „net pirštu jos paliesti“. 

Ėjo metai, tačiau vaikų jiedu nesusilaukė. Jangas pasiguodė broliui, kad moterys jo niekada netraukė, o šis pasiūlė kreiptis į gydytoją.

Jangas nesuprato, kas jam yra: gulėjo keliose ligoninėse, bet paaiškinimo tokiai „anomalijai“ taip ir nesulaukė. Jangas pabandė išsiskirti su žmona, kad ji galėtų toliau kurti gyvenimą, tačiau valdžia nedavė leidimo. 

Netikėtai pabudus jausmams vaikystės draugui, tapo akivaizdu, kad santuokos išgelbėti nepavyks. Tuomet Jangui ir kilo mintis pabėgti iš Šiaurės Korėjos. Šliauždamas tarp minų demilitarizuotoje zonoje 1997 m. balandį jis kirto sieną.

Laikantis protokolo Jangas buvo tardomas specialiųjų Pietų Korėjos tarnybų. Jo atveju procesas užtruko ilgiau nei įprasta, nes Jangas nesugebėjo paaiškinti tikrosios pabėgimo priežasties. Šiaurės Korėjoje apie homoseksualumą nebuvo kalbama. 

Jo pabėgimas patraukė žiniasklaidos dėmesį ir kartą, sklaidydamas žurnalą bei ieškodamas informacijos apie save, Jangas viename puslapių pamatė dviejų besibučiuojančių vyrų nuotrauką. 

„Tik pamatęs supratau, kad aš toks kaip ir jie. Štai kodėl moterys manęs nedomino“, – pasakoja Jangas.

Tuomet jis tapo nuolatiniu Seulo gėjų barų lankytoju. Bet pirmoji meilė skaudžiai nudegino: mylimasis skrydžių palydovas jį apvogė ir pabėgo. 

Jangas susirgo, net pateko į ligoninę, neteko darbo fabrike. Staiga jis prarado viską: pinigus, darbą, sveikatą ir meilę. 

Tačiau jam pavyko pakilti iš duobės: dirbdamas valytoju Jangas parašė ir 2015 m. išleido pasisekimo sulaukusius memuarus. 

Pabėgimas neapsiėjo be pasekmių: daug giminaičių buvo ištremti, motina ir 4 broliai mirė. 

„Rašymas – tai vienintelis būdas jiems atsidėkoti“, – sako Jangas.

Šiuo metu, įsimylėjęs ir susižadėjęs, Jangas ruošiasi antrosioms vestuvėms.
Naujesnė Senesni