Matas išklojo viską, ką galvoja apie homofobus: „Neaiškinkit, kad homoseksualumas nenatūralus"

„Nuostabūs lietuviškos šeimos" gynėjai, „patriotai", kitaip sakant, „brangūs šalies" homofobai, kreipiuosi į jus.

Matas Misiukevičius | Asmeninio archyvo nuotr.

Matas Misiukevičius

studentas


Apžvelgiau kai kuriuos jūsų argumentus ir komentarus bei ir norėčiau į juos atsakyti.

Ekrano nuotr.

1. Nijoliuke, kokius nesąmoningus, iškrypėliškus įstatymus? 

Jūs, ko gero, gimus savo karo laikuose ir mokslo šviesa jūsų nebuvo pelietus. LGBT+ žmonės egzistavo seniai, patys pirmi tokie žmonės atsirado dar 25-je Egipto dinastijoje, Khnumhotep ir Niankhkhnum buvo du vyrai, vedę vienas kitą ir palaidoti kapavietėje, skirtoje poroms. 

Ekrano nuotr.


2. Astra, brangioji tetule, ne Lietuvai pyktis liejasi, o lietuviams, kurie, vadindami save Lietuvos patriotais uždažė LGBTQ+ sieną be jokios moralinės teisės tai padaryti. 

Ekrano nuotr.


3. Šitam komentarui trumpai atsakau taip: Tau gal pornografijos internete mažai, kad į lesbietes dairaisi? Nepatinka- nežiūrėk! Problema išpresta! Jeigu tau bjauru būtų, tu tikrai nespoksotum. Be to, man nepatinka tavo viešas heteroseksualumas, prašau jo nerodyti, mane tai vimdo 

Ekrano nuotr.


4. Pagaliau tema apie vaikučius. Štai Antaninai ir Vaidai kyla klausimai. Bet net nežinodomos atsakymo, jos meluoja. Yra labai daug tyrimų, kurie aiškiai rodo, kad vaikai, užaugę su dvejais tėčiais ar dvejomis mamomis, yra kartais daug laimingesni nei su heteroseksualiais tėvais. Čia tik faktai, mielosios

Be to, aš užaugau žiūrėdams daug filmukų apie heteroseksualią meilę, pavyzdžiui, augau matydamas Disnėjų. Princas sutinka princesę ir jie gyvna ilgai ir laimingai. Manęs heteroseksualiu tai nepadarė. Tai reiškia, kad vaikai, augdami tokiose šeimose, tikrai nepataps gėjais arba lesbietėmis.


Kalbant apie biologija arba argumentus, kad „tai yra nenatūralu", čia yra tiesiog nusikalbėjimas. Gamtoje egzistuoja daugiau negu 500 rūšių gyvūnų, kurie yra homoseksualūs, pavyzdžiui, delfinai, šunys, grifai, žirafos, katės, buivolai, pingvinai ar net kengūros. Tai irgi tik faktai brangieji. 

Kad ir kaip ten bebūtų, homofobija egzistuoja tik žmonių rušyje. Taigi, neaiškinkit, kad tai nenatūralu 

Ekrano nuotr.



5. Šito užsieniečio iš viso nesupratau, bet pamaniau, kad bus juokinga jį paminėti.

Tuo labiau, kad Norvegijoje „atima" vaikus ne be priežasties, tad kvailesnio teiginio net nesu girdėjęs. 

Norvegija - viena iš nuostabiausių šalių, kurioje man teko garbė lankytis. Miestai tobuli, žmonės geri. O vaikai auga geriau, kai jų niekas nemuša, neįžeidinėja ir nežemina. 

Ekrano nuotr.


6. Štai paskutinė nuotraukėlė. Stovi su trispalve „tikri vyrai", išdidžiai rodo savo pastatytus pirštus, „like" simbolius. Tai bent, kokie jie kieti. Jau 3 kartus uždažė vaivorykštę savo trispalve, naktimis budi, nieko nepraleidžia pro tą tunelį (nors jokios teisės taip daryt neturi, vaivorykštė buvo meno kūrinys garsios dailininkės) ir smarkiai rėkia, kad homoseksualai lieja pyktį. LGBT+ žmones net „keikūnais" išvadino. Tai jeigu nenorit, kad mes rašytumėme „FUCK Y'ALL" ant trispalvės, neuždažykite mūsų vaivorykštės. 

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni