Ganos Vyriausybė prieš žmogaus teisių aktyvistus pasiuntė saugumo pajėgas

Nerimą keliantys įvykiai Ganoje (Afrika) - vasario 24 dieną policija prievarta uždarė LGBTQ+ teisių biurą ir taip dar kartą pademosntravo savo galią, nukreiptą į neheteroseksualius Ganos piliečius. Šios šalies Vyriausybė sulaukė visuotinio pasmerkimo.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Šių metų sausio 31 dieną įsteigtas LGBTQ+ teisių Ganoje biuras sulaukė Nacionalinių saugumo pajėgų įsiveržimo.

Ganos policijos generalinis inspektorius Jamesas Oppongas-Boanuhas sako, kad tol, kol šalies įstatymai yra nukreipti prieš LGBTQ+ bendruomenę, tol policija juos vykdys. 

Ganos valdžia sulaukė visuotinio pasmerkimo, kai vasario 24 d. policija priverstinai uždarė LGBT + teisių Ganos biurus - žmogaus teisių organizacijos išreiškė pasipiktinimą.

Tuo metu Ganoje nėra įstatymų, saugančių LGBTQ+ asmenis nuo diskriminacijos, o homoseksualių vyrų seksas yra neteisėtas.

LGBTQ+ teisių organizacijos įkūrėjas Ganoje Alexas Kofi Donkoras tikina besibaiminantis dėl savo saugumo.

„Mes žinojome, kad kai kurios homofobiškos organizacijos pasinaudos proga ir sukels įtampą prieš LGBTQ+ bendruomenę, tačiau tokia neapykantos kupina reakcija buvo precedento neturinti“, - sakė jis naujienų agentūrai „Reuters"

Kalbėdamas su CNN, A.K. Donkoras sakė, kad dabar baiminasi dėl savo saugumo.

„Aš ką tik susisiekiau su mūsų teisininkais, šiuo metu yra nesaugi padėtis", - tikino jis.

Komisaras J. Oppongas-Boanuhas perspėjo, kad su visais, kurie pažeis įstatymus, bus susidorota.

„Jei Ganos gyventojai nuspręs tai (homoseksualius santykius, - jarmo.net) įteisinti <...> viskas su tuo bus gerai, bet kol tai nebus padaryta, užtikrinsime, kad vis tiek būtų laikomasi įstatymų “, - pareiškė jis. jis.

Ganos baudžiamasis kodeksas numato, kad už homoseksualų seksą vyrams gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pasak „Human Dignity Trust“, įstatymai taikomi tik lytiniams santykiams tarp vyrų.

Visame pasaulyje žmogaus teisių padėtį stebinti organizacija „Human Rights Watch“ dar 2018 m. sausio mėnesį pranešė, kad jiems nebuvo žinoma apie baudžiamąjį persekiojimą pagal Ganos baudžiamojo kodekso 104 straipsnį, tačiau organizacijos atstovai teigia žinantys atvejų, kai policija areštavo asmenis, įtariamus homoseksualiais lytiniais santykiais. 


Naujesnė Senesni