Pasidalijęs homofobišku įrašu, Panevežio futbolo federacijos vadovas teisinasi: „Netyčia pasispaudė"

Panevėžio apskrities futbolo federacijos (PAFF) vadovas Darius Butkus dėl savo homofbiško įrašo „Facebook" paskyroje įsivėlė į skandalą. Pirmadienio vakarą futbolo aktualijų puslapis „Sveiks valio“ publikavo ekrano nuotrauką, kuriame matyti D. Butkaus paskyroje pasidalintas homofobiško turinio įrašas.

Jarmo.net koliažas


„Štai tokia žinute dalinasi Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas ir LFF Vykdomojo komiteto narys. LFF etikos kodeksas draudžia diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos. Įdomu, ar šis atvejis pasieks LFF etikos komitetą. Taip pat įdomu, ką apie tai pagalvos FIFA ir UEFA. Šių organizacijų dotacijos sudaro didžiąją dalį LFF biudžeto, kuris naudojamas ir Panevėžio apskrities futbolo federacijos rėmimui, o kartu ir jos prezidento atlyginimui", - rašoma „Sveiks valio“ puslapyje.

D. Butkaus pasidalintoje nuotraukoje matyti LGBTQ+ teisių simboliu tapusi vaivorykštė, perbraukta juodu brūkšniu.

„Nieko nenorėjau pasakyti, tiesiog netyčia pasispaudė“, – delfi.lt cituoja D. Butkaus ištartus žodžius, kai vyras sulaukė žurnalisto skambučio.

Ekrano nuotraukoje matyti, kad socialiniame tinkle D. Butkus įrašu pasidalijo su draugais - viešai jis nepasiekiamas. Pirminis homofobiško turinio įrašo šaltinis - „Facebook" puslapis „Laisvas žodis", kuriame taip pat yra prieštaraujama moteris sistemiškai nuo smurto apsaugančios Stambulo konvencijos ratifikavimui, dalijamasi prieš kurį laiką parašus dėl Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus atstatydinimo iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų rinkusio Artūro Orlausko pasisakymais, homofobišku elgesiu išgarsėjusio Petro Gražulio vaizdo įrašais.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius žiniasklaidą informavo, kad PAFF vadovo įrašą reikėtų nagrinėti LFF etikos komitete.

Anot jo, tokia žinutė prieštarauja „futbolo pasaulio supratimui". Jis pažadėjo, kad dėl šio atvejo bus kreipiamasi į Etikos komitetą.
Naujesnė Senesni