Ar vaikų žaislai ar pomėgiai atskleidžia jų seksualinę orientaciją?

Tėvai, auginantys vaikus, vis dažniau atsisako su vaiko lytimi susijusių stereotipų, tokių kaip, pavyzdžiui, rausva spalva mergaitėms, mėlyna – berniukams ar kad berniukai žaidžia futbolą, o mergaitės žaidžia su lėlėmis. Griaunant šiuos stereotipus, skatinama kiekvieno vaiko laisvė būti tuo, kas iš tikrųjų jis yra, į pasaulį žvelgti atvirai ir tolerantiškai.

Asociatyvi Sharon McCutcheon/Unsplash

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Geriausi teigiami to pavyzdžiai yra įvairios suaugusiųjų istorijos. Šie žmonės nebuvo taip auklėjami vaikystėje, tačiau užaugo kitokie nei kas nors galėjo įsivaizduoti. Tai atskleidė vienos LGBTQ organizacijų pasidalintas įrašas socialiniame tinkle. Įraše pasakojama labai artimų, bet labai skirtingų brolių istorija.

„Mano jaunesnysis brolis žaisdavo su lėlėmis ir nekentė futbolo. Mano tėvai dėl to pametė galvą ir bandė jį „pataisyti“. „Mokykis iš vyresniojo brolio“, – sakydavo jam turėdami galvoje mane, nes aš mėgau futbolą, karatė ir automobilius“, – pasakoja vienas iš brolių. 

„Praėjo metai. Mano brolis yra heteroseksualus, jis vedė ir turi dukrą. O aš, nors vaikystėje ir nežaidžiau su lėlėmis, esu gėjus ir man vis dar patinka futbolas, karatė ir automobiliai. Turiu sužadėtinį, su kuriuo tikiuosi greitai susituokti“, – rašo vyriškis. 

Jis pataria: „Leiskite vaikams būti laisvais ir laimingais. Žaislai ar pomėgiai nerodo seksualinės orientacijos, o seksualinė orientacija visiškai neatskleidžia tavo asmenybės bruožų“.

Ši istorija išpopuliarėjo, kai apie save papasakojo vienas iš puslapio sekėjų Chuanchas Valje (Juanjo Valle): „Aš taip pat vaikystėje užsiiminėjau karatė, man patinka automobiliai ir motociklai. Niekada nežaidžiau su lėlėmis, o esu gėjus, laimingas toks, koks esu <...>. Milijoną kartų rinkčiausi gimti toks, koks esu. Reikia leisti vaikams būti tuo, kuo jie nori“, – rašė Chuancho.
Naujesnė Senesni