Nepasidalija valdžia? Tarp homofobiško protesto rėmėjo ir organizatorių - konfliktas

Prieš LGBTQ+ bendruomenę nusiteikusių veikėjų gretose - kivirčas. Pasiruošimo protestui, kuriame ketinama pasisakyti prieš Stambulo konvenciją ir tos pačios lyties asmenų sąjungas, aktualijas nušviesdavęs leidinys skelbia nutraukiantis bendradarbiavimą.

V. Tomkus pranešė sulaukęs skambučio, kurio metu jam iškeltas ultimatumas | Asociatyvi Icons8 Team/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Pagrindiniu homofobiško protesto - Šeimų gynimo maršo - informaciniu rėmėju besiskelbęs leidinys „Respublika" skelbia atsitraukiantis - laikraščio vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus pranešė sulaukęs priekaištų, jog buvo paviešintas maršo organizatorių pasitarimo vaizdo įrašas. 

Tiesa, nežinia, ar kalbama apie video, kuriame vienas maršo iniciatorių Artūras Orlauskas grasina rasti parlamentarų vaikus darželiuose, tačiau, anot V. Tomkaus, maršo organizatoriai iškėlė jam ultimatumą.

„Šįryt sulaukiau skambučio. Mano labai gerbiamas asmuo, vienas iš mitingo organizatorių, mandagiai informavo, kad organizatoriai sunerimę ir labai nepatenkinti dėl „Respublikos" pozicijos", - balandžio 27-ąją savo publikacijoje portale respublika.lt rašo V. Tomkus.

Maršas planuojamas gegužės 15-ąją | Ekrano nuotr.


Anot jo, buvo išreikštas nepasitenkinimas tuo, kad paviešintas maršo organizatorių pasitarimas, be to, priekaištauta dėl publikacijos apie Gitaną Nausėdą.

Nebeskelbs informacijos?

V. Tomkus teigė sulaukęs kritikos ir dėl to, jog pasiūlė į maršo sceną Vingio parke pakviesti pakalbėti Adą Jakubauską ir Arvydą Juozaitį.

Beje, A. Jakubauskas balandžio pradžioje buvo atleistas iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovo pareigų, o prieš tai vienai televizijai pareiškė, jog jį siekia nuversti „leftistai", A. Jakubauskui užkliuvo ir homoseksualūs žmonės.

„Man buvo pasiūlyti keli variantai: atsisakyti kai kurių „draugų" ir išspausdinti „Respublikoje", kad maršo organizatoriai nuo kandžių publikacijų atsiriboja arba jie atima iš mūsų „generalinio rėmėjo" statusą.

Pasirinkau žaibiškai.

Nelaukdamas, kol iš manęs atims tai, ką nusipirkau, aš iškilmingai dovanoju nepigią „generalinio rėmėjo" karūną „Celofanui" arba „Šeimų maršo" portalui ir nuo šiandien nebekišu savo trigrašio į mūsų „Res publicą" (bendrą reikalą)", - pranešė V. Tomkus.

Pagrasino parlamentarų vaikams

Jarmo.net primena, kad socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašai, kuriuose matyti maršo organizatorių, pasisakančių prieš LGBTQ+ lygiateisiškumą, pasitarimas. Juose skandalingi pasisakymai. Vienas iš maršo organizatorių Artūras Orlauskas grasina surasti parlamentarų vaikus. 


Dėl tokių pasisakymų viešojoje erdvėje kilo skandalas. 

Negana to, A. Orlauskas savo socialinių tinklų paskyrose publikuojamuose vaizdo įrašuose grasina „nušluoti" Seimą. Plačiau apie tai skaitykite šioje jarmo.net publikacijoje: Homofobiškas humoristas grasina nušluoti Seimą



Naujesnė Senesni