Homofobiškas humoristas grasina nušluoti Seimą

Ar šeimos didžiojo gynimo maršo, į kurį gegužės 15-ąją ketina susirinkti 5-7 tūkst. homofobiškai nusiteikusių asmenų, organizatoriai grasina valstybės perversmu? „Gerbiama Čmilyte - kol kas dar sakome gerbiama - sugrįžkit į sveiką protą ir pradėkit mąstyti, nes nušluosim nafik visą tą Seimą", - štai taip skamba šeimos didžiojo gynimo maršo vieno iš iniciatorių ir humoristo Artūro Orlausko kreipimasis.

A. Orlausko teiginiai primena grasinimus valstybės perversmu | Ekrano nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas taip kalbantis „tradicinių šeimų gynėjas", pasidalijo LRT žurnalistė Indrė Makaraitytė.


Žurnalistė ne kartą atkreipė dėmesį į procesus, šiuo metu vykstančius Lietuvoje.

„Lietuvoje, jei pastebėjot, kas kelias savaites ir net dažniau vyksta mitingai ir protesto akcijos. Tie patys žmonės stovi ir prieš skiepus, ir prieš karantino ribojimus, ir už vaikus, ir prieš LGBT, ir už Škirpą, ir prieš Genocido centro direktoriaus nušalinimą. <...> Šeimų ir tradicinių vertybių gynimo misija tokia šventa, kad jai tinka pats tikriausias nacių propagandos ženklelis, tik įkomponuotas į lietuvišką trispalvę. <...> Šiandien, taip sutapo, yra Yom HaShoa (Jom haShoa), Holokausto atminimo diena pagal žydų kalendorių. Lietuvoje žydai irgi kai ką labai erzino. Tiek išerzino, kad jų neliko", - balandžio 8-ąją savo įraše dėstė I. Makaraitytė.

Tuo metu žurnalistas Andrius Tapinas balandžio 22-ąją pasidalintame vaizdo įraše iš šeimos gynimo maršo organizatorių pasitarimo rašė: „Dar šiek apie šeimų gynimo maršą, kurio organizatoriai buvo susirinkę „Respublikos" redakcijoje pasitarti. Įdomus faktas, kad teistų skaičius pasitarime buvo beveik lygus neteistų, bet didžiausią įspūdį man paliko jau dabar pagrindiniu organizatoriumi tapusio ir viskam vadovaujančio maestro Orlausko pasisakymas.

Maršas lyg ir buvo skirtas kartu su šeimomis atvykti ir išsakyti taikią nepritariančią poziciją įvairiems įstatymams ir ginti šeimas, bet panašu, kad šeimų gynėjai planuoja veržtis į vaikų darželius ir mokyklas, ir teikti ultimatumus ten atrastiems ir ištemptiems politikų vaikams".



Taip jis sureagavo į A. Orlausko pasitarime nuskambėjusį pasisakymą, kad jeigu politikai nevykdys homofobiškai nusiteikusio renginio organizatorių reikalavimų, bus surasti tų politikų vaikai, einantys į darželius.

Teisininkas Justinas Žilinskas naujienų portalui 15min.lt teigė, kad pareiškimas, jog esą bus nušluotas visas Seimas, išsakytas prieš planuojamą masinį renginį, tad jį galima suvokti kaip kvietimą smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

„O ypač arti atsakomybės yra kalbos apie tai, kad bus einama pas politikų vaikus į mokyklas ir darželius, čia jau BK 167 straipsnis – „Neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas“ (juk tuos vaikus reiks kažkaip surasti, juolab, yra ir sunkinanti aplinkybė – asmenys juk nepilnamečiai). Mano manymu, tokie planavimai, ypač vieši, jau yra pakankamas pagrindas „prevenciniams pokalbiams“, kuriuos mūsų teisėsauga kartais vykdo ir už mažesnius pasisakymus. Net ir humoristas turėtų tai suprasti“, – 15min.lt dėstė J. Žilinskas.

Valstybės saugumo departamentas tokių pareiškimų nekomentavo, Policijos departamentas informavo, kad kol kas tyrimas nepradėtas.
Naujesnė Senesni