Bėgdama nuo homofobiškų tėvų, lenkė pasirinko benamės dalią

Lenkijos visuomeninė organizacija „GrowSpace“ paskelbė internetinę apklausą norėdama sureitinguoti švietimo įstaigas pagal jų atvirumą LGBTQI+ asmenims. Šios apklausos tikslas – kompensacija toms ugdymo įstaigoms, kurios turi drąsos skleisti lygybės idėjas šalyje, kurioje valstybė kursto homofobiją.

Asociatyvi Anton Malanin/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Apklausoje – 17 klausimų, skirtų moksleiviams, mokytojams ir kitam valstybinių, privačių ir katalikiškų įstaigų personalui. Apklausoje teiraujamasi apie požiūrį į LGBTQI+ poras, lyčiai neutralius įvardžius, netolerancijos – homofobijos – apraiškas ir įstaigų personalo gebėjimus suvaldyti šias situacijas. Apklausos rezultatai bus paskelbti birželio mėnesį

Pirmą kartą apklausa atlikta 2018 m. Varšuvoje, o praėjusiais metais į klausimus atsakė 6 000 asmenų. Šiais metais apklausa bus atliekama visoje šalyje. 

„Nenorime susikoncentruoti vien tik ties didžiaisiais miestais, norime ir mažesniesiems miestams suteikti progą pasitikrinti, kiek yra tolerancijos ir atvirumo LGBT asmenų atžvilgiu konkrečioje mokykloje“, – sako apklausos autorius Dominikas Kukas.

Apklausos rezultatai bus paskelbti birželio mėnesį, o 10 geriausiai pasirodžiusių mokyklų gaus „lygybės diplomus“.

Reitingas taip pat parodys sąrašo apačioje esančioms įstaigoms jose egzistuojančią diskriminaciją.

„Prieš tris dienas 17 m. paauglė nutarė išvykti iš Pomeranijos į Varšuvą. Ji pasirinko būti bename, kad nereiktų gyventi kartu su prieš ją smurtaujančia šeima.

Ji buvo ne tik užgauliojama žodžiais, prieš ją buvo smurtaujama fiziškai, nes ji priklauso LGBT+ bendruomenei. Ji jautėsi labai vieniša. Mes jai suradome gyvenamąją vietą, kur ji galėtų būti saugi, tačiau policija ją surado ir sugrąžino tėvams.

O dabar, jei ji vėl pabėgtų, patektų į koloniją. Tokios situacijos yra gana dažnos“, – rašė aktyvistė Margo.

Organizacijos „Kampania Przeciw Homofobii“ („Kampanija prieš homofobiją“) duomenimis, 70 proc. LGBTQI+ jaunimo Lenkijoje turėjo minčių apie savižudybę, o kas antras translytis asmuo yra patyręs smurtą dėl savo tapatybės.
Naujesnė Senesni