Homofobiškas išpuolis Kaune: išdaužtas vaivorykšte papuošto namo langas

Kaune įsikūręs socialinis centras „Emma" praneša, kad balandžio 17 dieną, vėlų vakarą, apie pusiaunaktį, akmeniu buvo išdaužtas pastato, kuriame įsikūręs centras, langas. 

Centro atstovams nekyla abejonių, kad išpuolis įvykdytas dėl pakabintos vaivorykštės | Facebook nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Abejonių nekyla, kad medinuko langai pakliudė dėl kelias savaites balkone kabančios vaivorykštės vėliavos", - teigiama pirmadienį „Facebook" paskyroje paskelbtame centro įraše.

Jarmo.net susisiekus su centro „Emma" atstovais, jie nurodė, kad dėl įvykio į policiją nesikreipė. „Ne, nesikreipėme. Tiek asmeninė, tiek bendra patirtis rodo, kad policija dažniausiai nėra pažeidžiamų grupių pusėje ir vietoj komentarų, „kad užsiimame provokacijomis" ar bandymo įrodyti, kad tai buvo neapykantos nusikaltimas, mes renkamės stiprinti bendruomenę iš vidaus. Tam vakarui nemalonumų pakako", - dėstė centro atstovai.

Pranešama, kad įvykio metu socialiniame centre lankėsi žmonės. Sužeidimų išvengti pavyko.

Langą išdaužęs asmuo, anot centro atstovų, yra vidutinio amžiaus, maždaug 30 - 40 metų, apie 180 cm ūgio, šviesių plaukų.

„Per keturis socialinio centro gyvavimo metus nėra dužęs nei vienas langas. Akivaizdu, kad socialinis centras labiau sutrukdė dėl to, kad išreiškė palaikymą LGBT+ bendruomenei, šiuo įtemptu metu, kai internetas srūva nuo neapykantos, vėliavos yra perdažomos trispalvėmis, o LGBT+ jaunimas patiria ypač daug spaudimo", - teigiama centro įraše.

Ekrano nuotr.


Tiesa, homofobiškas išpuolis centro atstovus paskatino dar labiau reikšti palaikymą LGBTQ+ bendruomenei - palaikymo simboliu tapusios vėliavos nukabinti neplanuojama.

„Vėliavos nenukabinsim, skylę užtaisysim ir toliau (kai bus galima), organizuosim LGBT+ renginius, vakarėlius ir priešinsimės bet kokio tipo neapykantos kurstymui. Kviečiame visus būti neabejingais ir solidarizuotis su LGBT+ bendruomene", - teigiama centro įraše.
Naujesnė Senesni