Neapykantos kurstytojai to nenujautė - dizaineris jų žinutes pavers pinigais ir paaukos LGBTQ+ organizacijoms

Dizaineris Erikas Mališauskas pristatė pirmąjį NFT meno kūrinį, pavadinimu „Neapykantos debesis”. Šiame debesyje nugulė daugybė asmeninių žinučių, kurias savo „Facebook" paskyroje gavo LGBTQ+ teisių aktyvistas, Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius ir kiti LGBTQ+ asmenys.

E. Mališauskas | Asmeninio archyvo nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šiuo metu šis kūrinys parduodamas aukcione, o visi gauti pinigai bus paaukoti Jaunimo linijai ir Lietuvos LGBTQ+ organizacijoms.

„Šiuo kūriniu noriu atkreipti dėmesį, su kuo kasdien susiduria LGBT žmonės. Tiesiog dėl to, kad tokiais gimė. Aš net nekalbu apie komentarus po straipsniais - žmonės tokius dalykus rašo asmeniškai. Po to, kai NFT bus parduotas, o pinigus paaukosime, kiekvienas žmogus, rašęs šį hatespeech’ą, bus tiesiogiai prisidėjęs prie LGBT gerovės! Tebūnie tai įrodymas, kad iš kiekvieno blogio galima išspausti nors šį tą gero", - įkvepiančiai dėstė E. Mališauskas.

Portalui jarmo.net dar prieš pristatant kūrinį vaikinas kalbėjo, kad pinigus emocinę paramą teikiančiai „Jaunimo linijai" ir žmogaus teisių organizacijoms nusprendė skirti dėl to, nes jos mažina neapykantos prieš LGBTQ+ padarinių poveikį.


Ekrano nuotr.


E. Mališauskas teigė, kad privačiose žinutėse liejama neapykanta yra tarytum nematoma - iš šono atrodo, kad Lietuvoje situacija jau gerėja, bet LGBTQ+ bendruomenė vis tiek priversta kęsti užgauliojimus.

„Kiekvienas debesis danguje laikinas ir anksčiau ar vėliau išsisklaido. Neabejoju, kad šis neapykantos debesis taip pat išsisklaidys ir leis grožėtis ryškesne saule bei vaivorykštėmis. O šis kūrinys teliks tik priminimas, jog taip buvo ne visada", - teigė E. Mališauskas.

Neapykantos debesyje matomos ir neapykantos žinutes parašiusių žmonių nuotraukos. Portalui jarmo.net dizaineris yra sakęs, kad nebijo ir teisinių ginčų, jeigu homofobai dėl to kreiptųsi į teismą. Anot vaikino, žmogus privalo prisimti atsakomybę, jeigu skleidžia neapykantą.

Pristatau jums pirmąjį lietuvišką NFT meno kūrinį pavadinimu “Neapykantos debesis”. Jis yra sudarytas iš daugybės...

Posted by Erikas Mališauskas on 2021 m. balandžio 14 d., trečiadienis
Naujesnė Senesni