Šeimas ginsiančių veikėjų likimas paženklintas skyrybomis ir intymia „paslėpsnio" fotografija

Homofobiškų ir nacionalistinių pažiūrių asmenys ruošiasi gegužės 15-ąją planuojamam šeimos gynimo maršui. „Šeima yra pagrindinė valstybės ląstelė", - cituojamas galiūnas Žydrūnas Savickas specialiai šiam renginiu leidžiamame leidinyje. Ko gero, vyras turi galvoje tai, kad tos pačios lyties asmenų poros negali būti šeima, kadangi ir renginio metu ketinama pasisakyti prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą. Tačiau dėl į viešumą patekusių intymių kadrų socialiniuose tinkluose problemų turėjęs Ž. Savickas pats negali pasidžiaugti puikiai susiklosčiusiu šeiminiu gyvenimu. Skyrybos ne kartą aplankė ir kitus „šeimų gynėjus". Tad nuo ko jie gins Lietuvos šeimas?

Tradicinių šeimos gynėjai negali pasigirti išsaugoję savo pačių šeimas | Eric Ward/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Maršo idėją itin palaikantis Seimo narys Petras Gražulis dar kovo mėnesį  portalui jarmo.net teigė, kad esą kaip žiniasklaidos priemonė griauname jo ginamas vertybes. Paklaustas, ar jo šeima irgi buvo sugriauta LGBTQ+ teisių portalo, šis ėmė kalbėti apie Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių.

Vingiuotas ir dažnai nenusisekęs likimas - ir kitų šeimos gynimo maršo veikėjų.

„Artėja išsiskyrusių vyrų ir moterų proteguojamas tradicinis maršas už tradiciją skirtis", - savo „Facebook" paskyroje rašo politikė Aušra Maldeikienė, publikavusi leidinio, kuriame nušviečiamas marše dalyvausiančių visuomenės veikėjų požiūris, nuotrauką.

Tarp jų - Ž. Savickas, 2019 metais patekęs į skandalą, kai jo socialinio tinklo paskyroje pasirodė intymi fotografija, kuri vėliau staigiai buvo pašalinta. 

Šie visuomenės veikėjai ruošiasi ginti tradicines lietuvių šeimas. Nuo ko? Nežinia | Facebook nuotr.


Tiesa, praėjusių metų gegužę paaiškėjo, kad Ž. Savickas su buvusia žmona Jurgita Savickiene pasuko skirtingais keliais - pasirodo, kad jie atskirai gyveno jau trejus metus. Kuo dėta LGBTQ+ bendruomenė, jog jo šeima subyrėjo, neaišku.

Tačiau dabar, artėjant tradicinių šeimų gynėjų renginiui, galiūnas aiškina, jog Lietuvos šeimoms iškilo grėsmė - esą į jas kėsinasi homoseksualūs asmenys.

„Beje, o kurią žmoną į maršą pasiims Vilhelmas Čepinskis - ar antrąją Viktoriją Kukauskaitę, ar pirmąją Indrę Andriuškevičiūtę su bendru sūnumi Herbertu, kurį pametė?" - klausia A. Maldeikienė, publikavusi to paties leidinio ištrauką, kurioje šalia Ž. Savicko pasisakymo puikuojasi ir muzikanto V. Čepinskio fotografija.

Iškalbingas faktas - į „Google" paieškos sistemą įrašius V. Čepinskio vardą bei pavardę, pirmasis pasiūlymas tarp užklausų - „skyrybos".


Skyrybos - ne toks jau ir retas įvykis šio „šeimų gynėjo" gyvenime | Ekrano nuotr.


Dovydas Skarolskis savo „Facebook" paskyroje publikavęs 4 asmenų, dalyvausiančių šeimos gynimo marše, fotografijas ir pasisakymus renginio leidinyje, rašo: „Čia matome vieną Šeimos maršo leidinio puslapį, kur už tokį maršą pasisako 4 asmenys. OK, smuikininkas Čepinskis turi šeimą [UPDATE: pasirodo, ponas yra persituokęs] - suprantu, kad gali kažkokį psichologinį nerimą jausti.

Bet tai prie ko čia kiti trys? Ponia Hana, kuri bandė eiti į Seimą su Rolando Paulausko klounais, mano žiniomis niekada nebuvo ištekėjusi [UPDATE: irgi išsiskyrusi].

Romas Dambrauskas - išvis dukart išsiskyręs ir persituokęs. Žydrūnas Savickas - ne tik išsiskyręs, bet ir iki tol nevengęs savo paslėpsnių nuotraukas šiek tiek į šoną nutekinti (kalba netaisyta, - jarmo.net)".

Įrašo autorius klausia, kodėl rengiama ši tariamų šeimos vertybių puoselėtojų akcija.

„Tai už ką šitas maršas? Nemanau, kad už stiprią šeimą, nemanau, kad ir už tradicijas, Tautą ar Valstybę. Tiesiog labai mišri chebra trokšta dėmesio bei/arba nori kažkur sukoncentruoti savo baimes, kad jaustųsi ramiau. Liūdnas reikalas yra šita iškrypusi psichoterapija su laikinos prasmės paieška, kaip ir Orlausko (tarp kitko - irgi gyvena antroje santuokoje) taip pamilti anekdotai apie antrą galą", - rašo D. Skarolskis. 
Naujesnė Senesni