Gražulio sukurptas planas ir vėl neišdegė: šeimos gynimo maršo rezoliucija antrąkart išmesta už borto

Šeštadienį planuojamas rengti šeimos gynimo maršas, kurio dalyviai pasisako prieš LGBTQ+ bendruomenę prisidengdami „tradicinių vertybių gynimu", kelia aistras ir Seime. Maršo idėjas itin proteguoja parlamentaras Petras Gražulis, praėjusiais metais nuotolinio Kultūros komiteto posėdžio metu užkluptas Seimo viešbutyje leidžiantis laiką kartu su pusnuogiu vyru.

Petras Gražulis | Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Nors balandžio 28-ąją Seime užregistruota P. Gražulio rengta rezoliucija „Dėl didžiojo šeimos gynimo maršo 2021" pirmojo balsavimo metu nebuvo įtraukta į darbotvarkę, Seimui ir vėl teko grįžti prie šio klausimo  

Svarstė antrąkart

Pirmą kartą balandžio 29-ąją vykusio balsavimo metu dėl P. Gražulio teiktos rezoliucijos įtraukimo į darbotvarkę parlamentarai nusprendė jos nesvarstyti ir klausimas buvo išbrauktas, tiesa, tąkart daugybę klausimų sukėlė nemažos dalies socialdemokratų, deklaruojančių palaikymą LGBTQ+ bendruomenei, balsai už maršo svarstymo įtraukimą į darbotvarkę. Apie tai plačiau skaitykite čia: „Dėl homofobiškos Gražulio rezoliucijos balsavęs Paluckas sako suklydęs".

Nepaisant to, vėliau net 50 parlamentarų pasirašė, kad P. Gražulio rezoliucijos, kurioje teigiama  „reiškiame susirūpinimą dėl Lietuvoje vis agresyviau skleidžiamos LGBT, genderistinės propagandos", klausimas vis tiek būtų svarstomas.

Tad antradienį Seime rezoliucijos įtraukimo į parlamento darbotvarkę klausimas ir vėl atsidūrė ant Seimo narių stalo.

„Man at­ro­do, pa­dis­ku­tuo­ti ir pri­sta­ty­ti re­zo­liu­ci­ją dėl šei­mų, dėl ke­lia­mų klau­si­mų, dėl bū­si­mo mar­šo tikrai yra bū­ti­na ir Sei­mo na­riai tu­ri iš­sa­ky­ti sa­vo po­zi­ci­ją", - antrąkart svarstant rezoliucijos įtraukimo į darbotvarkę klausimą dėstė P. Gražulis.

Rezoliuciją išbraukė

Tiesa, ne kartą anti-LGBTQ+ iniciatyvomis pasižymėjusio Seimo nario balso tonas nesužavėjo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen.

„Ger­bia­mas ko­le­ga, pra­šau ne­šauk­ti", - paragino ji P. Gražulį. 

Laisvės frakcija pasiūlė rezoliuciją išbraukti. Už šį pasiūlymą balsavo 72 Seimo nariai, prieš - 37, 5 susilaikė. Rezoliucijos įtraukimas į darbotvarkę ir vėl buvo atmestas.

Asmeninius seimo narių balsavimo rezultatus galite pamatyti čia (balsavusieji UŽ pritarė rezoliucijos išbraukimui).
Naujesnė Senesni