Jaunasis klaipėdietis planuoja didžiulį mitingą prieš LGBTQ+ diskriminaciją: Klaipėda nusidažys ryškiomis spalvomis

24-erių metų klaipėdietis Kirilas Oeno (ankstesnės pavardė - Snežko) praneša, kad birželį,  LGBTQ+ pasididžiavimo mėnesį, Klaipėdoje bus rengiamas protestas, skirtas atkreipti dėmesį į LGBTQ+ ir kitų pažeidžiamų asmenų grupių diskriminaciją.
 
Kiril Oeno ketina Atgimimo aikštėje mitinguoti prieš diskriminaciją LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu | Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Klaipėdos miesto savivaldybė leidimą išdavė", - pirmadienį portalą jarmo.net informavo K. Oeno.

Mitingas planuojamas birželio 5-ąją, pradžia - 16 valandą. Mitingas rengiamas siekiant kovoti „prieš diskriminaciją, nukreipta į žmogaus seksualinę orientaciją, odos spalvą, lytinę tapatybę ir t.t.".

„Lietuvoje vis dar po 30 metų nepriklausomybės žmonės yra diskriminuojami. Tai pagal lytį, tai pagal kažkokius požiūrius, tai pagal odos spalvą arba kalbą <...>. Mes, Lietuvos vaikai, turėjome praeiti pro visą košmarą, kuris mus seka nuolatos", - rašoma mitingo aprašyme.

Kirilas Oeno | Asmeninio archyvo nuotr.


Jame užsimenama ir apie diskriminacinį Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios poveikio informacijos įstatymą, kuriuo draudžiama skatinti kitokias nei tradicinės šeimos vertybes. Dalis visuomenės veikėjų, nusiteikusių prieš LGBTQ+ bendruomenę, šią nuostatą mėgina taikyti ribodami informacijos apie neheteroseksualios orientacijos asmenis prieinamumą.

„Bandantys apginti nuo „neigiamos informacijos", jūs konfiskuojat mūsų vaikystę", - į juos kreipiasi K. Oeno.

Mitingas vyks Atgimimo aikštėje | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.


Anot jo, gyventi ir bijoti savo tapatybės labai sunku. „Ar aš pasiruošęs taip gyventi toliau, kad tokie pat kaip aš žmonės gyventų pragare? Ne! Aš išeinu su kitais parodyti visiems, kad mes gyvename ir mokame gyventi laimingai! Tai bus šviežio oro gurkšnis žmonėms", - teigia K. Oeno.

Mitinge skambės muzika, jo dalyviai skatinami apsirenkite laisvai, kad galėtų šokti.

„Bus plakatai, Lietuvos, Europos Sąjungos bei LGBT vėliavos. Jeigu pavyks, būsime aptaškyti spalvotai, tai nedėvėkite brangių drabužių. Pasiimkite su savimi gerą nuotaiką, nes tik taip mes parodysime, kad mes esame Lietuva!", - skatinama protesto aprašyme.

Atgimimo aikštėje įrengta šviesų instaliacija „Meilė" | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.


Mitingą saugos ir stebės policija. Primenama, kad bus privaloma dėvėti burną ir nosį dengiančias veido kaukes, laikytis saugaus atstumo.

Mitingas Atgimimo aikštėje buvo planuotas dar praėjusiais metais, tiesa, jį sutrukdė netikėtai paskelbtas antrasis karantinas, todėl diskusija LGBTQ+ teisių tema Klaipėdoje įvyko virtualiai. Ją galite peržiūrėti žemiau. 


Taip pat skaitykite:

Naujesnė Senesni