Miuncheno stadione skambant Vengrijos himnui, į aikštę išbėgo jaunuolis su vaivorykštės vėliava

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas atšaukė savo kelionę į Vokietijos Miuncheno miestą, kuriame trečiadienio vakare susitiko Vokietijos ir Vengrijos futbolo rinktinės. Taip politikas pasielgė dėl to, nes Miuncheno miestas planavo areną, kurioje rungtyniauja komandos, apšviesti vaivorykštės spalvomis, o UEFA tokio leidimo nesuteikus, Vokietija nusprendė spalvotai apšviesti kitas šalies arenas. Vokietija tokiu būdu  išreiškia protestą prieš Vengrijoje neseniai priimtą homofobišką „gėjų propagandos" įstatymą. Kadangi neapsilankė rungtynėse, V. Orbanas praleido įspūdingą reginį - į aikštelę išbėgo jaunuolis, nešinas vaivorykštės vėliava. 

Jaunuolis išbėgo kartu su vaivorykštės vėliava | Imago nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Pranešama, kad taip vaikinas pasielgė užgrojus Vengrijos himnui. „RTL Aktuell" pranešė, kad netrukus jis buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų.


Europos fotbolo federacijų asociacijos UEFA sprendimas neleisti Miunchenui apšviesti vaivorykštės spalvomis arenos, kurioje susitiko Vengrijos ir Vokietijos komandos, sukėlė pasipiktinimą visoje Vokietijoje ir daugelyje kitų Europos šalių. Futobolo klubai iš Kelno, Berlyno, Frankfurto paskelbė apie planus apšviesti šių miestų stadionus LGBTQ+ palaikymo simboliais. 

UEFA savo sprendimą motyvavo tuo, jog neva jeigu stadionas Miunchene būtų apšviestas, tai prieštarautų šios asociacijos, kaip neutralios politikai, reglamentams. 


Vokietija įžengė į aštuntfinalį po rungtynių, pasibaigusių lygiosiomis rezultatu 2:2. Tuo metu Vengrijai čempionatas baigėsi - tam, kad judėtų toliau, vengrams reikėjo laimėti. 
Naujesnė Senesni