„Trispalvės saugotojai" nusprendė pamokyti požeminėje perėjoje piešusius jaunuolius, bet nieko nepešė

Skambiai paskelbę, kad Vilniuje esančioje Saltoniškių g. požeminėje perėjoje Lietuvos trispalvę esą išniekino būrys jaunuolių, nacionalistiškai nusiteikę asmenys nutilo. Kovo mėnesį uždažę vaivorykštės piešinį Lietuvos vėliavos spalvomis taip galimai siekdami išreikšti neapykantą LGBTQ+ bendruomenei, šie žmonės budėjo naktimis ir neleido daugiau nieko piešti ant vėliavos spalvų, nors Vilniaus m. savivaldybė požeminėje perėjoje yra suteikusi leidimą visiems menininkams dažyti savo kūrinius. Socialiniuose tinkluose „trispalvės saugotojai" paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jie tamsiu paros metu įbėga į požeminę perėją ir iškviečia policijos pareigūnus dėl galimo Lietuvos vėliavos išniekinimo keliems jaunuoliams. Tačiau nusikalstamos veikos pareigūnai neįžvelgė.

Jaunuoliams buvo iškviesta policija, bet pareigūnai nusikaltimo neįžvelgė | Stop kadras


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„2021 m. kovo mėn. 20 d. apie 22.50 val. pranešėjas pastebėjo, kad nenustatyti asmenys prie prekybos centro „Panorama" Vilniuje, Saltoniškių g., esančioje požeminėje pėsčiųjų perėjoje tyčia ir viešai subjaurojo ant požeminės perėjos sienos pavaizduotą Lietuvos valstybės vėliavą (Trispalvę). Pagal LR BK 127 straipsnį baudžiamoji atsakomybė numatoma tam, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno. Viešas simbolių išniekinimas reiškia, kad vėliava ar herbas nuplėšiami, sudraskomi arba sulaužomi matant kitiems arba nematant kitiems, tačiau šis įvykis tampa žinomas.


Iš išdėstyto matyti, kad šiuo atveju nėra nusikalstamos veikos požymių numatytų LR BK 127 straipsnyje, kadangi požeminėje perėjoje viena iš sienų nudažyta trimis spalvomis neatitinka Lietuvos Respublikos Valstybės vėliavos įstatyme numatytos sąvokos, todėl nėra prilyginama Lietuvos valstybės vėliavai ir ikiteisminis tyrimas nepradedamas", - portalui jarmo.net praėjusią savaitę komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.
Naujesnė Senesni