Tyrimas dėl apšlapintos ir išniekintos vaivorykštės - sustabdytas

Šių metų vasario 5-ąją pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neapykantos kurstymo, kai socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matyti apšlapinta, sutrypta ir išniekinta vaivorykštės spalvų vėliava, sustabdytas. Tai portalui jarmo.net birželio 4-ąją patvirtino Vilniaus apskrities policijos atstovai.

Jarmo.net koliažas



jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Vilniaus m. 3-ojo PK atstovai informavo kad pagal LR BK 170 str. pradėtas tyrimas buvo sustabdytas nepavykus nustatyti įtariamojo, o du atskiri ikiteisminiai tyrimai dėl įžeidžiančio pobūdžio komentarų internete yra vykdomi kitų apskričių komisariatuose", - dėstė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas

 

Anksčiau portalui jarmo.net Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo kurstymo buvo pradėtas policijos įstaigoje gavus pranešimą, jog socialinio tinklo „Facebook" vienoje grupėje asmuo įkėlė vaizdo įrašą, kuriame galimai tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę dėl jų seksualinės orientacijos.
Naujesnė Senesni