Klaipėdos r. vykusią šventę aptemdė homofobijos šešėlis: bendruomenės pirmininkas gailisi savo žodžių

„LGBT bendruomenė nepageidaujama", - tokius žodžius pasakojo išgirdęs vienas Jakų bendruomenės narių iš pirmininko lūpų. Esą tokia frazė buvo ištarta vasarą įvykusios šventės „Čia gera sugrįžti" konkurse „Geriausiai šokanti pora". Šventės dalyvį ištarta frazė nuliūdino. Tuo metu Jakų bendruomenės centro pirmininkas Kęstutis Dvarionas portalui jarmo.net komentavo buvęs neteisingai suprastas. 

LGBT bendruomenės „nepageidavęs" K. Dvarionas pasigailėjo savo ištartų žodžių | Asociatyvi Norbu GYACHUNG/Unsplash nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šventėje dalyvavęs bendruomenės narys pasakojo, kad pirmininkas tokius LGBTQ+ bendruomenę įžeidusius žodžius pasakė rankose laikydamas mikrofoną. 

Naujienų portalui delfi.lt vyras tikino apgailestaujantis dėl pirmininko homofobiškų nuostatų. 

Portalui jarmo.net telefonu susisiekus su Jakų bendruomenės centro pirmininku Kęstučiu Dvarionu, šis klausimus paprašė atsiųsti raštu. Klausėme, kodėl jis ištarė tokią frazė, koks jo požiūris į LGBTQ+ bendruomenę bei ar jis mano, kad visi žmonės turi turėti lygias teises.

Pasak bendruomenės pirmininko, kai kurie šventės dalyviai rodė netinkamą pavyzdį vaikams | Asociatyvi Max Bohme/Unsplash nuotr.


„Apgailestauju, kad buvau neteisingai suprastas. Visų žmonių teisės yra lygios nepaisant lyties, tautybės, odos spalvos ir t.t. Nesu priešiškas prieš LGBTQ+ bendruomenę, kaip ir prieš jokią kitą teisėtai pagrindais veikiančią bei kitų interesus ir teisėtus lūkesčius gerbiančią bendruomenę, asociaciją ir pan. Mano, kaip šventės organizatoriaus ir atsakingo už jos dalyvius ir visos šventės atmosferą asmens, šventės metu išsakyti žodžiai buvo skirti konkretiems asmenims (šventės dalyviams), kurie, mano manymu, vaikų akivaizdoje elgėsi pernelyg iššaukiančiai, nederamai atsipalaidavę, praeitų metų vasaros šventėje keletos merginų atsipalaidavęs elgesys iššaukė bendruomenės nepasitenkinimą. Girdėdamas replikas dėl šių asmenų tokio elgesio iš kitų šventės dalyvių ir siekdamas išvengti šventės dalyvių stipresnio konflikto bei nenorėdamas, kad jie savo tokį elgesį demonstruotų prie scenos ir tuo darytų neigiamą poveikį vaikams, nukentėtų kiti šventės dalyviai, būtų visiems sugadinta šventinė nuotaika ir buvo išsakyta mano pastaba. Jeigu mano žodžiai įžeidė LGBTQ+ bendruomenės narius, tai noriu jų atsiprašyti, nes jų įžeisti tikrai nenorėjau", - atsakyme raštu dėstė pirmininkas.

Anot K. Dvariono, visi žmonės turi turėti lygias teises, bet elgtis, jo žodžiais tariant, reikia neiššaukiančiai | Asociatyvi Delia Giandeini/Unsplash

Tiesa, K. Dvarionas nepatikslino, ką turėjo kalbėdamas apie „iššaukiantį" elgesį, kuris neva daro neigiamą įtaką vaikams bei nepaaiškino, kaip konkrečiai elgėsi - tik bučiavosi, laikėsi už rankų ar išties triukšmavo ir drumstė tvarką - tie šventės dalyviai, kuriems jo ištarta frazė esą buvo skirta. 


Naujesnė Senesni