Politologai įvertino konservatorių susikaldymą LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu

Pirmoje vietoje reitingų sąraše atsidūrus „valstiečiams" (15,1 proc.), antra pagal rinkėjų populiarumą tapo LSDP (13,3 proc.). Trečiąją vietą užima konservatoriai, turintys 13,3 proc. rinkėjų palaikymą. Tokie rezultatai paaiškėjo „Lietuvos ryto" užsakymu atliktoje rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus" apklausoje, kuri paskelbta birželio pabaigoje. Iš dalies smunkantį konservatorių populiarumą gali lemti susikaldamas viduje. Vienas iš klausimų, kuriuo TS-LKD nariai itin nevieningi, yra LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumo užtikrinimas.

Vilija Aleknaite-Abramikienė | OSCE Parliamentary Assembly nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Mykolo Romerio universiteto profesorius politologas Virgis Valentinavičius, naujienų portalui lrt.lt komentuodamas vis mažesnį rinkėjų pasitikėjimą konservatoriai, pabrėžė, kad partijoje žmogaus teisių aspektu nėra sutarimo, ypač - LGBTQ+ tema. Anot jo, dalis TS-LKD narių yra priešiškai nusiteikę Partnerystės įstatymo projekto atžvilgiu, be to, kritikuoja moterų teisių apsaugą užtikrinančią Stambulo konvenciją.

Audronis Ažubalis, Vilija Aleknaite-Abramikienė, Paulius Saudargas - tik dalis konservatorių, kurie itin neigiamai pasisako LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu, kai kurie jų vadina tai ideologija. Politologas įsitikinęs, kad tai skaldo partiją. Tuo metu liberalios partijos, anot V. Valentinavičiaus kritikuoja homofobiškas akcijas - šeimų gynimo maršus - dėl jose išsakomų teiginių.

Taigi, kai kurie konservatoriai, anot politologo, įsitikinę, kad tradicinis TS-LKD rinkėjas nerems partijos, kuri pasisako už tam tikrus žmogaus teisių klausimus, todėl prieš LGBTQ+ asmenis pasisakantys politikai taip tikisi užsidirbti rinkėjų paramą.

Kaip lrt.lt sakė KTU politologas Ainius Lašas, dalis rinkėjų nesitikėjo, kad kai kurie konservatoriai palaikys LGBTQ+ teises, partnerystę, o šie klausimai buvo labai nušviečiami ir matomi, tad tai ir galėjo pakenkti valdančiosios koalicijos, į kurią įeina ir TS-LKD, reitingams. 
Naujesnė Senesni