A. Rudomanskis Klaipėdoje pastebi daugiau spalvų: skatina skirti dėmesį LGBTQ+ teisėms

Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) vadovas Artūras Rudomanskis šeštadienį uostamiestyje vykusioje LGBTQ+ konferencijoje teigė, kad Klaipėdoje bus ieškoma būdų, kaip pradėti aktyviau skatinti visuomenės toleranciją įvairioms asmenų grupėms, tarp jų - ir LGBTQ+ bendruomenei.

TJA vadovas Artūras Rudomanskis ir sociologė Eglė Tamulionytė | Jarmo.net nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Rudomanskis konferencijos dalyviams teigė, kad postūmiu tapti aktyviais teisių gynėjais gali tapti ir pamatomos grėsmės.

„Mūsų asociacija susikūrė dėka Irenos Degutienės, kurie neigiamai pasisakinėjo LGBTQ+ klausimu. Kai dažnai matai neigiamas iniciatyvas, negali su tuo sutikti, mėgini naudojant aktyvizmo priemones pakeisti tai, kas egzistuoja", - sakė TJA vadovas.

Anot jo, šiais metais LRT atliktos apklausos duomenys parodė, kad tik 8 proc. gyventojų Tauragėje palaiko Partnerystės įstatymą, tad TJA nariai nukeliavo į šį miestelį ir šią savaitę jame parengė strateginį planą. Tokio žingsnio imtasi tam, kad Tauragė bent laikinai taptų gausesnė tolerantiškesnių žmonių.

Panašiai gali įvykti ir Klaipėdoje - žmogaus teisės organizacijos turi į ją kreipti dėmesį ir tuomet situacija gali pagerėti: atsirasti daugiau žmonių, kurie išdrįs veikti.

Anot jo, žmogaus teisės nėra sritis, kurioje lengva pasiekti greitų rezultatų, o Klaipėdoje sudėtinga suorganizuoti žmonių grupę, aktyvią LGBTQ+ teisių gynimo srityje, nes kol kas nėra sudarytos struktūros.

Kita vertus, A. Rudomanskis atkreipė dėmesį, kad Klaipėdoje vykstant pirmajai LGBTQ+ konferencijai žymimas naujas tarpsnis žmogaus teisių srityje uostamiestyje.

„Daug žmonių bijo, nes galvoja, kad gal kas pamatys, gal kas darbe pamatys. Bet tie pumpurai skleidžiasi per pro-aktyvias pastangas. Veikia drąsūs žmonės. Beje, ir mieste pastebėjau daugiau spalvų", - džiaugėsi A. Rudomanskis.

TJA vadovas sakė, kad galima ieškoti būdų, kaip susitarti visuomenėje, tad jis tikisi, kad iniciatyvos Klaipėdoje LGBTQ+ tema plėtosis.

„Ieškosim būdų rasti terpę aktyvizmui", - pažadėjo A. Rudomanskis.

Naujesnė Senesni