Antivakserė ir homofobė Astra Genovaitė Astrauskaitė ilgai kavinėje neužsibuvo: neparodė galimybių paso

Rasistiškais išsišokimais ir homofobiškais pasisakymais pagarsėjusi buvusi Vilniaus „Juventos" gimnazijos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė sukėlė konfliktą vienoje sostinės kavinėje.

Astra Genovaitė Astrauskaitė | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Susiginčijo su padavėja

Regis, šios asmenybės gyvenime dramų netrūksta. Šį mėnesį jos organizuotas mitingas prie Seimo vakarop virto riaušėmis. Prieš tai pedagogė turėjo reikalų su policija dėl aplieto paminklo. Ji yra dalyvavusi teismuose, nuolat organizuoja įvairius mitingus, kuriuose pasisakoma prieš LGBTQ+ lygiateisiškumą. 

Pedagogė, šiais metais paskelbusi, kad išeina iš darbo Vilniaus gimnazijoje ir ketina kurti alternatyvią mokyklą, kurioje nebus vietos „LGBTQ+ ideologijai", panašu, pati susidūrė su vietos trūkumu. Kavinė nepanoro aptarnauti A. Genovaitės Astrauskaitės, nes ši neparodė galimybių paso - dokumento, įrodančio, kad žmogus yra pasiskiepijęs arba persirgęs COVID-19 infekcija. 

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės mero patarėjas Karolis Žukauskas savo „Facebook" paskyroje paskelbė apie incidentą, kai A. Genovaitė Astrauskaitė susiginčijo su kavinės personalu. 

„Ką tik buvusi mokytoja (vis dar rašanti su lietuvių kalbos klaidomis), performansų Lukiškių aikštėje autorė ir garsioji riaušininkė Astra Astrauskaitė liko be pietų „MOSS" restorane. Astra buvo kartu su advokatu (bent taip pati sakė), matyt, ruošiasi gynybai dėl riaušių organizavimo. Pokalbis su padavėja buvo trumpas:

Padavėja: Mes aptarnaujame tik su Galimybių pasu, prašau parodykit.
Astra: Oi, mergaite, turim turim, viskas gerai.
P: Prašau parodykite man.
A: Tuoj tuoj, sulakstysim to paso.
P: Man dabar reikia pamatyti, kitaip negalėsiu aptarnauti.
A: Kas čia per nesąmonė? Pagal kokį teisės aktą čia reikalaujate?? Prašau parodyti jį. Čia su manim kartu advokatas, parodykite jam dokumentą, pagal kurį reikalaujate Galimybių paso!

Padavėja dar kažką bandė gražiuoju aiškinti, nesusilaikiau, įsikišau ir aš, prašydamas laikytis taisyklių, bet tada Astra su advokatu pasidavė,ir prieš trenkdama durimis dar leptelėjo: „Nu ir būkit su savo tomis galimybėmis”. Nu ir būsim", - rašė K. Žukauskas. 

Anot jo, dėl galimybių paso restoranuose sumažės nemalonių kaimynų. „O Astrai liks gamintis namuose, tikiuosi, kiti restoranai irgi tokie principingi bus", - vylėsi K. Žukauskas. 

Arši LGBTQ+ priešininkė

Reikalaudama galimybių ir „laisvo pasirinkimo" nedėvėti kaukių, A. Genovaitė Astrauskaitė kartu paskelbė karą LGBTQ+ bendruomenei ir kovoja, kad pastarajai nebūtų suteiktos lygios teisės. Dėl to ji kritikuoja Partnerystės įstatymą. 

Mokytoja taip įsijautė į kovotojos „už tradicines vertybes" vaidmenį, kad šį pavasarį Vilniuje esančioje Pylimo gatvėje, dėvėdama raudonus aukštakulnius, dar kartu su 3 asmenimis juodais dažais uždažė vaivorykštės perėją. Vilniaus pareigūnai už tokį akibrokštą jai šį mėnesį skyrė vos 10 eurų dydžio baudą, tiesa, Vilniaus miesto savivaldybė anksčiau žadėjo pateikti vandalams sąskaitą už sugadintą miesto turtą. Suma gali būti kur kas įspūdingesnė

Be to, A. Genovaitei Astrauskaitei gresia atlyginti ir daugiau nei 1 tūkst. eurų dydžio sąskaitą po riaušių prie Seimo, kai Vilniaus miesto savivaldybė konstatavo, jog po pedagogės organizuoto piketo aplinka buvo nesutvarkyta, dėl ko teko samdyti švaros įmonę ir taip patirti papildomi nuostoliai. Vilniaus miesto savivaldybė A. Genovaitei Astrauskaitei įteikė raštą ir prašo viską išsiaiškinti taikiai, priešingu atveju ginčas gali persikelti į teismus. 
Naujesnė Senesni