Prašo traukiniais į „Kaunas Pride" vykstantiems LGBTQ+ palaikytojams suteikti nuolaidą

LSDP partijos „Momentum Vilnius" judėjimo pirmininkas Lukas Tamulynas pranešė, kad šią savaitę kreipėsi į AB  „Lietuvos geležinkeliai" (LTG) dėl galimybių į Kaune rugsėjo 4-ąją rengiamą „Kaunas Pride" mitingą vyksiantiems žmonėms suteikti nuolaidą ir taip palengvinti atvykimą į eitynes, kuriose bus pasisakoma už LGBTQ+ bendruomenės laisves ir lygybę.

Asociatyvi Markus Winkler/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

L. Tamulynas portalui jarmo.net sakė, kad LTG deklaruoja socialinę atsakomybę ir „investuoja į visuomenės švietimą, socialines iniciatyvas ir akcijas, grindžiamas pamatuojamos naudos visuomenei kriterijumi. Žmogaus teisės, lygios galimybės, socialinė gerovė, saugumas, mokslas ir švietimas – prioritetinės LTG veiklos sritys santykiuose su visuomene ir darbuotojais“ .

L. Tamulynas teigė manantis, kad „Kaunas Pride" atitinka įmonės keliamus kriterijus. „Todėl tikimės, kad LTG priims teigiamą sprendimą", - sakė pašnekovas. 

Laiškas taip pat pasiekė ir Susisiekimo ministrą Marių Skuodį, kadangi LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai. 

Lukas Tamulynas | Asmeninio albumo nuotr.


„Marius Skuodis yra Laisvės partijos deleguotas ministras, todėl manome, kad kaip šios partijos atstovas, jis turi atsakomybę padėti užtikrinti žmogaus teisių gynimą", - įsitikinęs L. Tamulynas. 

Anot jo, panašios iniciatyvos, kai traukiniais į tam tikrus renginius keliaujantiems žmonėms suteikiamos nuolaidos, vyko ir anksčiau: 2010 metais buvo organizuotas specialus traukinys Kauno „Žalgirio“ sirgaliams, 2015 metais perpus pigiau buvo galima vykti į muzikos festivalį „Granatos Live“, 2017 metais į „Laisvės pikniką“ vykstantiems keleiviams LTG buvo suteikta 50 proc. nuolaida, o 2019 m. buvo organizuotas naktinis traukinys iš „Laisvės pikniko“ grįžtantiems asmenims. 

Šios idėjos bendraautorius Karolis Dambrauskas teigė, kad LGBTQ+ bendruomenės palaikytojai, norintys dalyvauti „Kaunas Pride" mitinge, gali susidurti su finansiniais sunkumais, todėl ir nuspręsta kreiptis į LGT dėl prašymo nuolaidai. 

Karolis Dambrauskas | Asmeninio albumo nuotr.


„Yra žmonių, kuriems tokios kelionės gali kirsti per kišenę, todėl pagalvojome, o kodėl gi nepabandžius suveikti nuolaidos. Kartu į Pride'ą vežantis traukinys galėtų būti  profsąjungų ir kairiųjų aktyvistų organizuojamo Pride'o simbolis. <...> Lai į Kauną atvyksta visi ir visos, kas tik galės ir turės laiko kelionei iš tolimiausių miestelių ir miestų. Juk LGBTQ+ yra visur", - dėstė K. Dambrauskas. 

„Lietuvos geležinkelių" atstovė spaudai Rūta Magdalena Atroškaitė trečiadienį portalui jarmo.net teigė, kad prašymas bus išnagrinėtas, tiesa, kada bus priimtas sprendimas, dar neaišku. 

Tuo metu Susisiekimo ministerija informavo užklausą gavusi, vėliau bus pateiktas ir atsakymas. 

Naujesnė Senesni