Galimai riaušėse dalyvavęs kovotojas, besidalijantis homofobiškais įrašais, suspenduojamas metams

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad riaušėse antradienį prie Seimo dalyvavo žinomas kovojotas Arnoldas Misiūnas, palaikantis ir homofobiškas pažiūras, Lietuvos kikboksingo federacija WAKO paskelbė, kad sportininkas bus metams laiko suspenduotas, negalės dalyvauti varžybose. 

Sportininkas kaltinamas dalyvavęs riaušėse, tačiau jis teigė, kad vaizdo įrašuose užfiksuotas tik į jįš panašus asmuo | Jarmo.net koliažas (facebook.com/arnoldasmma ir stop kadrai)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Tuo metu A. Misiūnas teigia, kad vaizdo įrašuose, kuriuose matyti į jį itin panašus asmuo, mėtantis į riaušes malšinančius pareigūnus akmenis, esą ne jis. Portalui delfi.lt jis aiškino, kad išties buvo atvykęs į riaušes, bet tik jų pasižiūrėti, nieko nelegalaus esą nedarė.


 

A. Misiūnas savo socialinio tinklo paskyroje dalijosi antradienį kilusių riaušių prie parlamento vaizdais, taip pat ir homofobiško turinio įrašais. Apie tai jarmo.net rašė šioje publikacijoje: Tarp riaušininkų atpažino homofobišku įrašu pasidalijusį kovotoją: A. Misiūnas sako, kad ten ne jis 

A. Misiūnas pasidalijo Arvydo Juozaičio įrašu, kuriame kalbama apie šešiaspalvę vaivorykštę, kaltinamas Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, teigiama, kad pastarojo pasiekimas tik vienas - seksualinė orientacija. 

Homofobišką įrašą, sprendžiant iš sportininko jaustuko, A. Misiūnas palaikė. 

A. Misiūnas pasidalijo homofobiško turinio įrašu | Momentinė ekrano kopija


Lietuvos kikboksingo federacija WAKO ketvirtadienį paskelbė pranešimą, kuriame pasmerkė riaušėse galimai dalyvavusį kovotoją. 

Momentinė ekrano kopija


„Gerbiami bičiuliai, sportininkai, kovinių sporto šakų mėgėjai! Reaguojame į mus pasiekusią informaciją dėl asmens, dalyvavusio riaušėse prie Lietuvos Respublikos Seimo. Kaip žinia, Lietuvos Kikboksingo Federacija netoleruoja smurto, jokiu būdu nepateisina agresijos ir elgesio, tiesiogiai prieštaraujančio mūsų diegiamoms vertybėms. Sportininkas, dergiantis ne tik savąjį, bet ir sporto klubo, sporto šakos vardą, bus metams laiko suspenduotas, negalės dalyvauti varžybose. Detales aiškinamės, dėkojame kiekvienam, nelikusiam abejingu!", - teigiama federacijos pranešime.
Naujesnė Senesni