LGBTQ+ bendruomenė Nyderlanduose išeis į gatves: padegtam vaivorykšte papuoštam studentų bendrabučiui renkamos lėšos

Praėjusią savaitę Nyderlandų sostinėje Amsterdame įvyko studentų bendrabučio padegimas. Kaip parneša policija, greičiausiai išpuolis buvo įvykdytas dėl  bendrabutyje iškabintų vaivorykštės vėliavų. Šią savaitę, ketvirtadienio vakarą, Amsterdame planuojama demonstracija prieš homofobiją. 

Po gaisro bendrabutyje - nerimas dėl LGBTQ+ bendruomenės saugumo | gofundme.com nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Gaisras studentų daugiabutyje Amsterdamo vakarinėje dalyje esančioje Krelis Louwenstraat gatvėje, įtariama, surengtas iš homofobiškų paskatų.

Gaisro metu buvo sužeisti 4 nukentėjusieji - jie išvežti į ligoninę. Dar 4 gyventojus ugniagesiai išgelbėjo iš balkonų pasitelkdami kopėčias.

Apie gaisrą Nyderlandų leidinys „NL Times" pranešė praėjusį penktadienį, rugpjūčio 20-ąją.

Po gaisro šį ketvirtadienį bus surengta demonstracija, kurioje ketinama pasmerkti smurtą prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Protesto iniciatorius Carlo van Munster tikisi, kad mitinge dalyvaus mažiausiai 1 tūkstantis žmonių. Mitingas prasidės 17 val. Nyderlandų laiku „Mercatorplein“ aikštėje, iš kurios demonstrantai eis į bendrabutį. C. van Munsteris teigė, kad pasiekę kelionės pabaigą ant bendrabučio stogo pakabins didžiulę vaivorykštės vėliavą.

Suniokotam bendrabučiui atnaujinti renkamos lėšos gofundme.com platformoje. Iš planuojamų surinkti 10 tūkst. eurų žmonės jau paaukojo virš 6 tūkst. eurų.

Tuo metu narpliojant gaisro, kilusio bendrabučio 8-tame aukšte, aplinkybe pareigūnai atkreipė dėmesį, kad panašių incidentų pagausėjo. Amsterdamo meras Femke Halsema paskelbė, kad bylai tirti paskirti papildomi detektyvai.

Trečiadienį priešgaisrinė tarnyba vėl apsilankė daugiabutyje tam, kad apžiūrėtų, kas vyksta, yra nes nuolat nerimauja dėl gyventojų
Naujesnė Senesni