Talibanas siautėja: užėmus Kabulą, nužudytas homoseksualus vaikinas, mirties baimė pasėta visoje šalyje

Nors Afganistaną užgrobusi Talibano valdžia mėgina save parodyti pasauliui kaip draugišką, tačiau iš šio regiono pasiekiančios istorijos liudija visai ką kitą. Žmogaus teisių aktyvistus sukrėtė žinia apie homoseksualaus vyro, nužudyto Talibano kovotojų po to, kai jie užgrobė Afganistano sostinę Kabulą, istorija.

Talibano kovotojai | Gahmat Gul/AP nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

26-erių vyras, siekdamas apsaugoti savo tapatybę ir dėl to įvardijęs save slapyvardžiu „Gabir“, pasakojo, kad tą dieną, kai Kabulas rugpjūčio 15-ąją buvo užimtas Talibano, jis su savo vaikinu sėdėjo restorane. Sužinoję apie įvykius, jie abu puolė atgal į savo namus. Tačiau per chaosą pora vienas nuo kito atsiskyrė. Gabir nebepavyko susisiekti su savo vaikinu nei telefonu, nei internetu.

Vakarą maždaug tarp 17-18 valandos jis sulaukė žinių iš savo draugų, kad nutiko šis tas siaubingo. Jo vaikiną Talibano kovotojai susekė ir šaltakraujiškai nužudė - jo kūnas buvo supjaustytas.

Pasirodo, kad vaikinas, bėgdamas gatve, buvo pasivytas Talibano kovotojų automobilio, įgrūstas į jį ir išvežtas nežinoma kryptimi. Po kurio laiko kūnas buvo parveržtas ir išmestas - taip pasielgta tam, kad būtų įbauginta visuomenė ir paskleista žinia, kas laukia LGBTQ+ bendruomenės.

Gabir pasakojo, kad prieš 4 dienas iki užimant Kabulą jis sulaukė anoniminio skambučio. Ragelyje nuskambėjo tokie žodžiai: „Žinau, kad esi gėjus, prieš užimdami Kabulą mes apie tave sužinojome viską, tu turi tris ar keturis draugus, kurie yra gėjai, tu turi vaikiną".

Vaikinas išgirdo, kad visi bus surasti ir nužudyti.

Gabir, kreipdamasis į Didžiosios Britanijos Vyriausybę, sakė besislapstantis nuo mirties, tačiau jis teigė beveik neabejojantis, kad vis tiek bus surastas ir nužudytas. 

Jis taip pat pasakojo, kad su buvusiu vaikinu praleido 8 mėnesius kartu ir kurį laiką jau ketino palikti Afganistaną, tačiau nespėjo.  

Gabir apie savo istoriją papasakojo užsienio žiniasklaidai.

Skelbiama, kad LGBTQ+ bendruomenės atstovai slepiasi visoje šalyje, tačiau Talibanas aktyviai mėgina sekti žmones. Kai kurie asmenys užsidarę namuose, o prie pastatų budi Talibano kariai, dėl to žmonės bijo išeiti į lauką. 
Naujesnė Senesni