Raganų medžioklė Vatikane: žurnalistai aiškinasi, kokie dvasininkai naudojasi „Grindr" programėle

Baiminamasi, kad artimiausiu metu lėks kelių Vatikano dvasininkų galvos. Skandalas kilo po to, kai katalikiška žiniasklaidos priemonė ėmė aiškintis, kur ir kokie dvasininkai naudojasi pažinčių programėlėmis.

Asociatyvi Nacho Arteaga/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Praėjusį mėnesį „The Pillar", tinklaraštis, tvarkomas Katalikų naujienų tarnybos žurnalistų, paskelbė aukščiausių JAV vyskupų paslaptis.

Leidinys teigė, kad žurnalistai pasekė monsinjorą Jefferey Burrillą, kuris nužingsniavo iki gėjų baro ir pirties, be to, buvo išsiaiškinta, kad jis naudojasi „Grindr" programėle.

J. Burillas dėl konservatyvios Katalikų bažnyčios pozicijos buvo apkaltintas netinkamu elgesiu, dėl to jis atstatydino lieps 20-ąją.

Tačiau žurnalistai nusitaikė į dar porą dvasininkų. Leidinys apkaltino Niuarko arkivyskupiją Naujajame Džersyje, esą joje „komercinės programėlės duomenys parodė, kad joje programėle naudojasi maždaug 10 asmenų".

Be to, leidinys išsiaiškino, kad pačiame Vatikane taip pat yra dvasininkų, besinaudojančių „Grindr".

Remiantis „The Pillar“ duomenimis, mažiausiai 16 mobiliųjų įrenginių skleidė signalus iš programos „Grindr" nuo 2018 metų kovo iki spalio mėnesio neviešose Vatikano miesto vietose. Minėti 16 įrenginių parodė, kad 4 ar daugiau dienų per tą patį laikotarpį buvo naudojamos ir kitos programėlės, skirtos tiek homoseksualioms, tiek heteroseksualioms pažintims užmegzti.

Kol kas nėra žinoma, kaip Katalikų bažnyčia reaguos į „Grindr" programėle besinaudojusius dvasininkus.
Naujesnė Senesni