Lietuvos liberalus jaunimas kyla į kovą: vykstant homofobiškam „Šeimų maršui", rengs kontrmitingą

Lietuvos liberalus jaunimas planuoja kontrmitingą sostinėje, kai tuo pačiu metu susirinks „Šeimų maršo" - homofobiško judėjimo, nukreipto prieš LGBTQ+ bendruomenę - šalininkai. Liberalaus jaunimo organizacijos vadovas Lukas Stravinskas portalui jarmo.net sakė, kad kai kurių žmonių nepasitenkinimas esama Vyriausybe, vakcinavimu, taip pat labiau matoma LGBTQ+ bendruomenės padėtimi, gali būti lemtas nuovargio po karantino. 

Lukas Stravinskas | Asmeninio albumo nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Mes nesame prieš juos pačius („Šeimų maršą", - jarmo.net), kiekvienas žmogus turi teisę išreikšti savo poziciją. Bet mes planuojame pasisakyti už teisės viršenybę, demokratiją ir siekiame atkreipti prezidento dėmesį, kad jo pozicija galėtų būti truputį tvirtesnė. Pozicijai, kad mitingą, įvykusį rugpjūčio 10 dieną, ir vėliau kilusias riaušes reikėtų vertinti kaip 2 atskirtus įvykius, mes nepritariame", - sakė L. Stravinskas.

„Šeimų maršo" renginiuose yra pasisakoma prieš LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą, tos pačios lyties asmenų partnerystę, taip pat - prieš vakcinas nuo COVID-19, Vyriausybės sudėtį, mitinguose raginama „nuversti Seimą". 

Lukas Stravinskas | Asmeninio albumo nuotr.


„Kai kurie žmonės tikriausiai neteko darbo, sunku sėdėti namuose su vaikais, kai anksčiau jie eidavo į mokyklą, o dabar priversti mokytis nuotoliniu būdu. Tad matoma tam tikra socialinė įtampa šeimose dėl savo ateities neužtikrintumo. Kitas dalykas - pradėti judinti tam tikri klausimai, kurie ankstesnėse Vyriausybėse nebuvo matomi, pavyzdžiui, dėl partnerystės. Taigi, tai sukėlė tam tikros visuomenės dalies reakciją: arba teigiamą, arba neigiamą", - dėstė Liberalaus jaunimo organizacijos vadovas.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad „Šeimų maršo" judėjime dalyvaujantys žmonės turi skirtingus lūkesčius ir bendros pozicijos „visi prieš viską" nėra. 

„Dalis - prieš skiepus, dalis - prieš tos pačios lyties asmenų partnerystę, dalis - prieš Vyriausybę. Tikriausiai visi turi progą susitikti viename mitinge", - aiškino jis.

Anot Liberalaus jaunimo organizacijos vadovo, „Šeimų maršo" judėjimo ir jo vadovaujamos organizacijos pozicijos yra skirtingos.


L. Stravinskas sakė, kad rugsėjo 10 dieną Liberalaus jaunimo organizacijos planuojamas mitingas šiuo metu dar tik derinamas su Vilniaus miesto savivaldybe, sprendimas greičiausiai bus priimtas kitą savaitę, kai policija ir Savivaldybė išspręs klausimą, ar nereikėtų maršistų sambūrio perkelti į Vingio parką. 

„Aš kaip suprantu, jie pirmiausia derinasi su maršistais ir generalinis komisaras galbūt juos nori perkelti į Vingio parką, tai tikriausiai jie pirmiausia išspręs klausimą su jais, o tuomet galvos apie mūsų kreipimąsį", - sakė L. Stravinskas. 
Naujesnė Senesni